Zupa grzybowa

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 19-06-2018

Składniki:

  • 1/2 kg świeżych grzybów prawdziwych (lub różnych mieszanych grzybów jadalnych)
  • masło
  • 1 cebula
  • 1 i 1/4 1 wywaru z jarzyn lub lekki rosół
  • mąka
  • 1/8 l kwaśniej śmietany
  • sok z cytryny

Przygotowanie: oczyszczone i umyte w zimnej wodzie grzyby pokrój na cieniutkie plasterki, korzonki drobno posiekaj. Na patelni rozpuść czubatą łyżkę masła, dodaj grzyby i drobno posiekaną cebulę. Smaż na niezbyt silnym ogniu, aż cebula i grzyby zrumienią się. Uduszone grzyby zalej wywarem z
jarzyn, zagotowuj i albo dopraw zasmażką z łyżki masła i łyżki mąki, albo, dla odmiany, dodaj do zupy śmietanę. Po dodaniu zasmażki zupę zagotuj, natomiast po dodaniu śmietany podgrzej do momentu wrzenia. Zupę posól do smaku i ewentualnie dodaj odrobinę soku cytrynowego. Zupę grzybową podawaj z wypieczoną kaszą perłową, łazankami lub kluseczkami ze zwiniętych w rulon i cienko pokrojonych naleśników (3 sztuki). [więcej w: lista przemysłowych wózków widłowych, montaż smt, hologramy na legitymację studencką ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: hologramy na legitymację studencką lista przemysłowych wózków widłowych montaż smt