Zrazy z ryby w sosie grzybowym (leszcz, karas, plocie)

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 03-01-2018

Zrazy z ryby w sosie grzybowym (leszcz, karaś, płocie) . Ryby umyć, oczyścić z łusek, rozciąć wzdłuż, usunąć wnętrzności, odciąć płetwy, ogon i głowę, umyć. Oddzielić mięso od ości i zemleć w maszynce, dodać namoczoną uprzednio w mleku i odciśniętą bułkę, jajo, sól, pieprz. Dokładnie wyrobić masę, uformować okrągłe zrazy, otoczyć w tartej bułce i zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Dokładnie umyte i oczyszczone grzyby opłukać, osączyć i pokrajać w paseczki. W rondlu stopić masło, wrzucić grzyby, podlać trochę wody i udusić do miękkości. Wówczas dolać śmietanę, włożyć usmażone zrazy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić kilka minut na małym ogniu (na płytce azbestowej). Podawać z ziemniakami z wody i ostrą surówką. [podobne: Kuchnie Gdańsk, kuchnie angielskie, Catering zamość ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Catering zamość kuchnie angielskie Kuchnie Gdańsk