Zakąska z grzybów suszonych

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 18-02-2018

Zakąska z grzybów suszonych to staropolska potrawa, która świetnie komponuje się z wytrawnymi wódkami.

Składniki:

  • niewielkie czapeczki prawdziwych grzybów suszonych (po 3 czapeczki na osobę)
  • mleko
  • sól, pieprz
  • mąka
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • masło
  • gałązki natki pietruszki

Przygotowanie: grzyby zalej na noc zimnym mlekiem, tyle aby pokryły się całkowicie. Następnego dnia dodaj do mleka nieco wody i gotuj grzyby do miękkości. Osączone i ochłodzone czapeczki oprósz lekko solą i pieprzem, obtocz je w mące, rozkłóconym jajku i na zakończenie w bułce tartej. Panierowane grzyby smaż z obu stron, na maśle, na rumiany kolor. Podawaj je w patelni, w której się smażyły, ozdobione usmażonymi w maśle gałązkami pietruszki. . [więcej w: Blog Kulinarny, montaż smt, restauracja Wieliczka ]

 

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Blog Kulinarny montaż smt restauracja Wieliczka