Wedlug podanych nizej przepisów mozna przyrzadzac zarówno ryby slodkowodne, jak i morskie

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 05-08-2018

Według podanych niżej przepisów można przyrządzać zarówno ryby słodkowodne, jak i morskie. 1 kg ryby, 20 dag pieczarek, kalafior, 30 dag fasolki szparagowej, łyżka masła, 2 łyżki oliwy, cytryna, żółtko, pół pęczka naci pietruszki, sól, pieprz 1 kg ryby, 4 duże cebule, 3 strąki czerwonej papryki, łyżka masła, sól, pieprz, sproszkowana papryka, 1 kg ryby, 10 dag masła, 2 łyżki mąki, 10 dag cebuli, 15 dag pieczarek, 10 dag śmietanki, pół szklanki białego wina, pół pęczka naci pietruszki, sól, pieprz Fricassee z ryby Rybę opłukać, oskrobać lub ogolić, sprawić, odciąć głowę i płetwy, umyć. Pieczarki oczyścić, dokładnie umyć i drobno pokrajać. Kalafiory umyć, podzielić na różyczki. Fasolkę umyć, ewentualnie usunąć włókna, pokrajać na kawałki długości 3 cm. Do płaskiego, szerokiego rondla wlać oliwę i ułożyć warstwami rybę, pieczarki i warzywa. Oprószyć każdą warstwę solą i pieprzem, podlać wodą, dodać mas o. Dusić na wolnym ogniu, w miarę potrzeby podlewając wodą. Gdy wszystkie składniki zmiękną, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sos zaciągnąć żółtkiem. Wyłożyć potrawę na półmisek, posypać posiekaną nacią pietruszki, udekorować cząstkami pomidorów. Podawać z ziemniakami purśe i surówkami. [patrz też: węże do piaskowania, hericium, mechanizm zwrotniczy ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: hericium mechanizm zwrotniczy węże do piaskowania