Tak samo mozna przyrzadzac duze ryby morskie, np. halibuta

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 04-02-2018

Tak samo można przyrządzać duże ryby morskie, np. halibuta, kulbina, szczupaka morskiego, doradę, dorsza. 1-1,5 kg ryby, 2 cebule, 2 łyżki masła, 3 jaja, pół pęczka naci pietruszki, szklanka tartej bułki, łyżka cukru, sól, 10 dag rodzynków, pół łyżeczki skórki otartej z cytryny 1-1,5 kg ryby, 2 marchwie, mały seler, skórka z połowy cytryny, 50 dag cielęciny, jajo, pół szklanki tartej bułki, sól, pieprz, szklanka śmietany Szczupak, lin lub sieja nadziewana Rybę umyć, oskrobać łuski sprawie, wykrajać oczy i skrzela, odciąć płetwy, powtórnie umyć. Cebulę drobno posiekać i udusić z dodatkiem masła (pół łyżki). Pozostałe masło utrzeć na śmietanę w czasie ucierania dodawać po żółtku. Wymieszać masę z tartą bułką i nacią pietruszki, dodać uprzednio przebrane i umyte rodzynki. Białka ubić na pianę, gdy sztywna – nie przerywając ubijania – dodać łyżkę cukru, wymieszać z przygotowaną masą, lekko posolić. Przygotowane go szczupaka napełnić nadzieniem, spiąć patyczkami, ułożyć na blasze. Powierzchnię ryby pokryć uduszoną cebulą, oprószyć solą. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy się zrumieni, skropić wodą. Upieczoną rybę wyłożyć na półmisek. Pokrajać na plastry razem z nadzieniem. Półmisek udekorować gotowanymi warzywami (fasolka szparagowa, groszek, marchewka, kalafior). Podawać z sałatą lub surówką z czerwonej kapusty. [patrz też: nowoczesne meble kuchenne, szyny prądowe, restauracja olsztyn ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: nowoczesne meble kuchenne restauracja olsztyn szyny prądowe