Szczupak z rusztu

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 04-09-2018

Szczupak z rusztu . 1 kg ryby, 4 cebule, sól, Rybę umyć, oczyścić z łusek, sprawie, pieprz, łyżka masła usunąć oczy i skrzela, odciąć płetwy, powtórnie umyć. Oprószyć wewnątrz solą i pieprzem. Umytą cebulę pokrajać w plastry, lekko posolić i napełnić nią wnętrze szczupaka, zaszyć lub spiąć specjalnymi patyczkami lub wykałaczkami. Przygotowaną rybę posmarować z wierzchu masłem, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na ruszcie i upiec. Upieczoną, równomiernie obrumienioną rybę ostrożnie wyłożyć na półmisek, obłożyć pieczonymi ziemniakami, gotowanymi warzywami, np. groszkiem zielonym, kalafiorem, szpinakiem, szparagami i fasolką szparagową. Oddzielnie w sosjerce podawać na zimno z ostrymi sosami i sałatkami z jarzyn. [przypisy: ryba po cygańsku, ryba z kolcami, ryba o zielonych ościach ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ryba o zielonych ościach ryba po cygańsku ryba z kolcami