Szczupak szpikowany slonina

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 01-08-2018

Szczupak szpikowany słoniną . 1,5 kg ryby, 10 dag słoniny, 6 dag tłuszczu, ćwierć szklanki białego wytrawnego wina, ćwierć szklanki wywaru z warzyw, cytryna, sól, pieprz. Szczupaka umyć, oczyścić z łusek, rozciąć wzdłuż i usunąć wnętrzności. Odciąć łeb, płetwy i ogon. Ponownie umyć i natrzeć solą. Ściągnąć skórę z jednego boku szczupaka, drugi bok pozostawiając ze skórą. Naszpikować rybę słoniną pokra janą w wąskie i długie paski i położyć na brytfannie stroną szpikowaną na wierzch. Wstawić do gorącego piekarnika, posmarować tłuszczem i piec ok. 30 min., polewając w czasie pieczenia wywarem z warzyw i winem. Pod koniec pieczenia skropić sokiem z cytryny. Upieczonego szczupaka podzielić na porcje, wyłożyć na półmisek, przybrać zielonymi gałązkami pietruszki, plasterkami cytryny i polać sosem od pieczenia. Podawać ż ziemniakami z wody i zieloną sałatą. [patrz też: gablota ogłoszeniowa, hologramy els, sprzątanie hal magazynowych ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: gablota ogłoszeniowa hologramy els sprzątanie hal magazynowych