Szczupak lub sandacz z rozna (po staropolsku)

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 04-02-2018

Szczupak lub sandacz z rożna (po staropolsku) . Rybę opłukać, ogolić łuski, sprawić odkrajać głowę i płetwy, umyć i naszpikować dokładnie umytą i pokrajaną w paski skórką cytrynową, selerem i marchwią. Oczyszczoną i umytą cielęcinę pokrajać, zemleć dwukrotnie w maszynce, wymieszać z jajem i tartą bułką, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowaną masą mięsną nadziać rybę, zszyć lub spiąć patyczkami, umocować na rożnie, posolić, oprószyć pieprzem i piec równomiernie obracając. W czasie pieczenia polewać śmietaną, która spływa do brytfanny ustawionej pod rożnem. Gotową rybę ostrożnie zdjąć z rożna, ułożyć na półmisku, polać śmietaną, udekorować półmisek. Podawać z sałatami. [hasła pokrewne: meble kuchenne bydgoszcz, kuchnie angielskie, restauracja Wieliczka ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: kuchnie angielskie meble kuchenne bydgoszcz restauracja Wieliczka