Szczupak lub karp faszerowany pieczony

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 05-06-2018

Szczupak lub karp faszerowany pieczony . Rybę opłukać, oskrobać łuski, sprawić, usunąć oczy i skrzela, odciąć płetwy, umyć. Ostrożnie odkrajać mięso od skóry, wyjąć dokładnie ości. Oczyszczone mięso drobno posiekać razem z cebulą, a następnie utrzeć w donicy z dodatkiem połowy masła i z jajami. Masę wymieszać z posiekaną nacią pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Rozpłataną skórę napełnić przygotowaną masą, zaszyć lub spiąć patyczkami. Przygotowaną rybę posmarowaną śmietaną ułożyć na brytfannie wysmarowanej masłem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec do uzyskania równomiernego zrumienienia. Następnie wyłożyć ostrożnie na półmisek, wyjąć patyczki lub nitki, polać sosem, z brytfanny, posypać dokładnie umytą i pokrajaną w drobne paski skórką cytrynową. Obłożyć makaronem. Podawać z sałatkami i sosem pomidorowym lub z pieczonymi ziemniakami i sosem chrzanowym. Szczupak faszerowany może być równi eż podawany na zimno. Kraje się go wówczas na równe porcje i układać w taki sposób, aby tworzył całość. Podaje się z ostrymi sosami i sałatkami na udekorowanym ozdobnie półmisku. [hasła pokrewne: szyny prądowe, sterowniki plc, polskie ubranka dla dzieci Grodzisk Mazowiecki ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: polskie ubranka dla dzieci Grodzisk Mazowiecki sterowniki plc szyny prądowe