Sum pieczony

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 06-06-2018

Sum pieczony . Suma umyć, szorując szczotką ryżową maczaną w soli, sprawić, odciąć głowę i płetwy, umyć dokładnie. Zdjąć skórę (sumy podobnie jak węgorze mają bardzo twardą skórę, nienadającą się do jedzenia). Przygotowaną rybę natrzeć solą wymieszaną sokiem z cytryny, posmarować masłem, ułożyć na brytfannie i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zrumienić, a następnie piec dalej, podlewając od czasu do czasu śmietaną. Gotową rybę wyjąć z piekarnika, ułożyć na desce, pokrajać w plastry, ułożyć na półmisku i obłożyć pieczonymi ziemniakami. Udekorować zielonymi listkami pietruszki. Podawać z zieloną sałatą, z ogórkami i pomidorami. 1-1,5 kg ryby, szklanka tartej bułki, łyżka masła, 2 cebule, pół pęczka naci pietruszki, skórka z polowy cytryny, 2 jaja, sól, pieprz, 3 łyżki śmietany [podobne: usługi reklamowe dla nowych firm szczecin, przeszczep chondrocytów, szlifowanie za pomocą szlifierki elektrycznej ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: przeszczep chondrocytów szlifowanie za pomocą szlifierki elektrycznej usługi reklamowe dla nowych firm szczecin