Sok z buraków, marchwi i jablek

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 15-09-2018

Sok z buraków, marchwi i jabłek . 50 dkg marchwi, 50 dkg buraków, 50 dkg kwaśnych jabłek, sól i cukier Buraki wyszorować szczotką, obrać, pokrajać w kawałki. Marchew i jabłka umyć, marchew oskrobać, jabłka obrać, pokrajać na ćwiartki i usunąć gniazdka nasienne. Odcisnąć (kolejno) sok w maszynce, doprawić do smaku solą i cukrem. Napój można wzbogacić drobno siekaną zieloną pietruszką. Napój z marchwi i cytryny 2,5 szklanki soku z marchwi, 1,5 szklanki wody, 1 cytryna, cukier do smaku Gotowaną wodę ostudzić, wymieszać z sokiem z marchwi i cytryny, doprawić cukrem do smaku. Podawać po oziębieniu lub z dodatkiem lodu konsumpcyjnego. Napój można przyrządzać z gotowych soków z marchwi, produkowanych przez przemysł, które od niedawna znajdują się w handlu. Napój z marchwi i żurawin 1,25 kg marchwi, 25 dkg żurawin, cukier do smaku, 3/4 szklanki wody gotowanej Marchew umyć, oskrobać, opłukać i wycisnąć sok w maszynce. Umyte żurawiny prz etrzeć przez gęste sito. Wymieszać z żurawinami i wodą, doprawić do smaku cukrem. Podawać w małych szklaneczkach z dodatkiem lodu konsumpcyjnego. Zamiast żurawin można dodać do soku z marchwi przetarte czerwone lub białe porzeczki. [hasła pokrewne: , ryba z rodziny dorszowatych, ryba w zalewie octowej ]

Tags: ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ryba w zalewie octowej ryba z rodziny dorszowatych