Sandacz lub szczupak z grzybami

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 05-02-2018

Sandacz lub szczupak z grzybami . Rybę umyć, oskrobać łuski, sprawić, usunąć oczy i skrzela, odciąć płetwy, umyć, osączyć i skropić winem. Grzyby oczyścić, dokładnie umyć, cienko pokrajać lub drobno posiekać. Bułki namoczyć, odcisnąć. Migdały sparzyć, obrać i drobno pokrajać w piórka. Sardele opłukać, posiekać, a następnie utrzeć w donicy z żółtkami. Dodać namoczoną bułkę przetartą przez sito, posiekaną nać pietruszki, migdały lub pokrajaną drobno pistację. Z białek ubić sztywną pianę, wymieszać z masą, dodać przygotowane grzyby, doprawić solą. Przygotowanym nadzieniem napełnić rybę, zaszyć lub spiąć patyczkami. Ułożyć na brytfannie, posmarować masłem i upiec w nagrzanym piekarniku. Zrumienioną rybę oprószyć solą i skropić pozostałym winem. Dopiec, a następnie ostrożnie wyłożyć na półmisek i obłożyć pieczonymi ziemniakami. Oddzielnie w sosjerce podać sos pieczarkowy lub grzybowy. Podawać z zieloną sałatą lub surówką z cykorii z jabłkami. [przypisy: sterowniki plc, Kuchnie Gdańsk, szyny prądowe ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Kuchnie Gdańsk sterowniki plc szyny prądowe