Pstrag pieczony w pergaminie

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 06-02-2018

Pstrąg pieczony w pergaminie . Umyte i oczyszczone pstrągi opłukać, osuszyć lekko W czystej ściereczce. Skropić sokiem z cytryny, lekko osolić i pozostawić na kilka minut. Papier pergaminowy wysmarować cienko masłem, resztę masła włożyć do środka każdego pstrąga. Zawinąć szczelnie każdego pstrąga w pergamin, a końce papieru związać mocno białą nitką. Ułożyć ryby w płaskiej brytfannie, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i piec przez 15-20 min. Następnie ostrożnie wyjąć z pergaminu, ułożyć na półmisku, ozdobić plasterkami cytryny i nacią pietruszki, polać topionym masłem. Podawać z ziemniakami z wody i z zieloną sałatą. Pstrągi można także piec w prodiżu. [więcej w: sterowniki plc, szkło do kuchni, Blog Kulinarny ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Blog Kulinarny sterowniki plc szkło do kuchni