Potrawy z ryb morskich

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 09-09-2018

Potrawy z ryb morskich . Dorsz z kapustą Filety z dorsza rozmrozić, dokładnie umyć, osączyć, skropić octem lub sokiem z cytryny i pozostawić na ok. l godz. następnie oprószyć mąką i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Pietruszkę, seler i kapustę umyć, oczyścić, opłukać i poszatkować na tarce o dużych otworach. Oczyszczoną i opłukaną cebulę drobno posiekać. Na pozostały tłuszcz wrzucić warzywa, polać wodą i udusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem, dodać usmażoną rybę, śmietanę i dusić nadal pod przykryciem przez ok. 10 min. na wolnym ogniu, najlepiej na płytce azbestowej. Gotową rybę wyłożyć na półmisek, posypać posiekaną nacią pietruszki, udekorować zieloną sałatą. Podawać z makaronem lub ryżem ugotowanym na sypko i surówką z kwaszonej kapusty. [podobne: ryba w cieście piwnym, ryba po grecku przepis tradycyjny, ryba z rodziny dorszowatych ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ryba po grecku przepis tradycyjny ryba w cieście piwnym ryba z rodziny dorszowatych