Potrawy z ryb morskich

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 03-02-2018

Potrawy z ryb morskich . Łosoś pieczony Łososia umyć i zanurzyć na chwilę we wrzącej wodzie. Oczyścić z łusek, usunąć wnętrzności, odciąć głowę, ogon i płetwy, ponownie dokładnie umyć. Natrzeć solą. Naszpikować łososia cienkimi paskami słoniny i położyć na brytfannie. Dołożyć masło i wstawić rybę do gorącego piekarnika. Gdy zrumieni się, podlać maderą (można zastąpić czerwonym słodkim winem), skropić sokiem z cytryny. Upieczonego łososia wyłożyć na półmisek, przybrać zieloną sałatą i cytryną. Podawać z ziemniakami puree i z surówką z cykorii. Węgorz z rusztu Węgorza dokładnie umyć. Zawiesić na haku za głowę. Nadciąć skórę dookoła głowy i ściągnąć ją w miarę potrzeby lekko nadcinając ostrym nożem. Usunąć wnętrzności. Umyć, osączyć, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Węgorza posmarować żółtkami, obsypać tartą bułką, osolić i ułożyć na ruszcie. Obrumie nić równomiernie. Upiec do miękkości. Gotowego węgorza. ułożyć na półmisku, pokrajać na dzwonka, obłożyć krajanymi kluskami, posypać posiekanym koprem. Podawać z mizerią. 1-1,5 kg ryby, 20 dag słoniny świeżej, 2 cebule, 2 marchwie, 2 pietruszki, 1/3 szklanki białego wytrawnego wina, sól, pieprz, pół pęczka naci pietruszki 1-1,5 kg ryby, szklanka śmietany, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, czomber, curry. [hasła pokrewne: restauracja puławy, wyposażenie stajni, Kuchnia Polska ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Kuchnia Polska restauracja puławy wyposażenie stajni