Pieczone kuropatwy

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 20-06-2018

Młode, pieczone kuropatwy należą do jednych z najdelikatniejszych i bardzo wykwintnych dań.

Składniki:

  • oczyszczone kuropatwy
  • sól, listki szałwii
  • cieniutkie płatki słoniny
  • masło
  • kilka kromek jasnego chleba

kuropatwy osól wewnątrz i zewnątrz, po czym każdego ptaka oddzielnie owiń płatkami
słoniny i obwiąż nicią bawełnianą. Do wnętrza każdej kuropatwy włóż 3 listki szałwii. Kuropatwy piecz na rożnie lub w piekarniku, polewając je od czasu do czasu, łyżeczką roztopionego masła. Zdejmij nici z upieczonych kuropatw, pokrojone mięso ułóż na ciepłych grzankach z lekko przyrumienionego w maśle jasnego chleba. Sos, który wytworzył się w czasie pieczenia, rozprowadź 2 łyżkami rosołu i polej nim ułożone na grzankach mięso. [więcej w: obsługa transportowa szkoleń mazowieckie, hologramy els, awaryjne otwieranie zamków we Warszawie ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: awaryjne otwieranie zamków we Warszawie hologramy els obsługa transportowa szkoleń mazowieckie