Otwieramy swoją własną restaurację.

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 19-08-2018

Właśnie zaplanowałeś otwarcie własnej restauracji? Masz już gotowy lokal a może poszukujesz odpowiedniego? A co z personelem? Zamierzasz dopiero szukać odpowiednich kucharzy i kelnerów czy masz już upatrzonych prawdziwych fachowców? A co z nazwą? Nie może być przypadkowa… Skupisz się na jednej konkretnej kuchni czy może potrawy serwowane w Twojej restauracji będą uniwersalne? Wbrew pozorom nie jest to takie proste. Otwarcie restauracji niesie za sobą mnóstwo kosztów, masę odpowiedzialnych decyzji oraz konkretne badanie rynku. Sprawa pierwsza: lokal. Bardzo ważne jest jego lokalizacja. Czy znajduje się przy drodze czy też może na wielkim osiedlu tzw. blokowisku. Te dwie lokalizacje zapewniają stały dopływ klientów i jeśli tylko nasza kuchnia i personel będą stały na wysokim poziomie to nie będziemy musieli martwić się o powodzenie biznesu. W innych przypadkach musimy przeprowadzić dokładną analizę wielkości przyszłych obrotów. Sprawa druga: personel. Wielu ludzi spycha tę kwestię na dalszy plan lecz jest ona niezwykle istotna dla powodzenia przyszłego biznesu. To jakiego zatrudnimy kucharza będzie miało niesamowity wpływ na jakość serwowanych przez nas dań a co za tym idzie na ich odbiór przez klientów. Pamiętajmy, że jeden zadowolony klient namówi na nasze jedzenie kolejnego, natomiast jeden niezadowolony zniechęci kolejnych dziesięciu. Dobry kucharz, który zna się na swojej pracy to prawdziwy skarb. Są oni również sowicie opłacani, ale akurat w tej kwestii nie powinniśmy oszczędzać. Umowa z dobrym kucharzem to bardzo dobra inwestycja. Również kelnerzy oraz ludzie obsługujący klientów powinni być dobrze dobrani. Muszą mieć miłą aparycję, pozytywne nastawienie do ludzi oraz być wyrozumiali. Klient nasz pan. O tej dewizie powinni pamiętać wszyscy nasi pracownicy. Powinni oni być również zwyczajnie dobrze zgraną paczką. Wtedy będą bardziej efektywni w pracy. Ostatnią rzeczą na którą musimy zwrócić uwagę to profil naszej przyszłej restauracji tzn. to czy będziemy się zajmować tylko jedną kuchnią (polską, włoską, orientalną) czy też postawimy na uniwersalność. [podobne: ambrisentan, mechanizm zwrotniczy, kołki sprężyste ]

 

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ambrisentan kołki sprężyste mechanizm zwrotniczy