Ostrobok il la flaczki

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 08-02-2018

Ostrobok ił la flaczki . Rybę umyć, zdjąć skórę, opłukać. Ułożyć rybę na desce i przecinając ości przy nasadzie kręgosłupa od ogona do głowy, skrajać filety. Pokrajać je w poprzeczne wąskie paski, oprószyć mąką i podsmażyć na połowie tłuszczu. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać i pokrajać w słupki, a następnie poddusić z dodatkiem pozostałego tłuszczu. Gdy warzywa miękkie – dodać rybę, poddusić jeszcze chwilę. Doprawić sproszkowanymi przyprawami i solą do smaku. Podawać z krajanymi kluskami. Ryba morska po nelsońsku Filety rozmrozić, skropić octem lub sokiem z cytryny i pozostawić na ok. 1 godz. Oprószyć mąką i zrumienić na rozgrzanym tłuszczu, osolić, przykryć i odstawić z ognia. Grzyby, umyte i namoczone poprzedniego dnia w przegotowanej wodzie, ugotować (w tej samej wodzie) do miękkości. Wyjąć z wywaru, osączyć na sicie i pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. W rondlu stopić masło, dod ać cebulę, lekko poddusić, wrzucić przygotowane grzyby i dolać 3 łyżki wody. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Pod koniec dodać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować, doprawić sos solą, pieprzem i szczyptą cukru, a po zagotowaniu odstawić z ognia. Przed podaniem włożyć usmażoną rybę i dusić przez kilka minut. Podawać rybę wyłożoną na półmisek, posypaną nacią pietruszki, z kluskami i surówkami. [patrz też: szyny prądowe, sterowniki plc, restauracja olsztyn ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: restauracja olsztyn sterowniki plc szyny prądowe