Napój z soku z kiszonej kapusty i nektaru z jablek

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 15-09-2018

Napój z soku z kiszonej kapusty i nektaru z jabłek . 2 szklanki soku z kiszonej kapusty, 2 szklanki nektaru z jabłek, zielona pietruszka, sól, cukier do smaku Nektar jabłkowy wymieszać z sokiem z kiszonej kapusty, dodać 2 łyżki umytej i drobno posiekanej pietruszki, doprawić do smaku solą i cukrem. Napój z młodej kalarepy i czerwonych porzeczek 50 dkg młodej kalarepy, 35 dkg czerwonych porzeczek, 2,5 szklanki wody, 2 łyżki miodu, sól do smaku Kalarepę umyć, obrać i odcisnąć sok w maszynce. Umyte i przebrane porzeczki przetrzeć przez gęste sito lub odcisnąć sok w maszynce. Sok z kalarepy wymieszać z przetartymi porzeczkami i gotowaną, ostudzoną wodą. Dodać miód, lekko posolić i dobrze wymieszać. Napój ten jest doskonały dla dzieci. Podaje się po oziębieniu. Zamiast wody zwykłej można dodać wodę mineralną lub sodową. Napój z marchwi i jabłek 1 kg marchwi, 50 dkg kwaśnych jabłek, sól, cukier Marchew i jabłka umyć. Marchew oskrobać, jab łka cienko obrać, pokrajać na ćwiartki i odcisnąć sok w maszynce. Doprawić do smaku. Podawać w małych szklaneczkach. [przypisy: ryba o zielonych ościach, , ryba z ikrą kołobrzeg ]

Tags: ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ryba o zielonych ościach ryba z ikrą kołobrzeg