Napój z soku pomidorowego i soku zurawinowego lub porzeczkowego

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 16-06-2018

Napój z soku pomidorowego i soku żurawinowego lub porzeczkowego . 1 puszka soku pomidorowego, 1 szklanka soku żurawinowego lub porzeczkowego, 1 szklanka wody, sól, cukier do smaku Zagotowaną i ostudzoną wodę wymieszać z sokiem pomidorowym i owocowym, doprawić do smaku odrobiną soli i cukru. Oziębić, podawać w szklaneczkach. Napój ze świeżych pomidorów z nektarem z owoców leśnych 1 kg świeżych, dojrzałych pomidorów, 1,5 szklanki nektaru z owoców leśnych, pół szklanki gotowanej wody, sól, cukier do smaku Pomidory umyć, rozgnieść, przetrzeć przez gęste sito lub odcisnąć sok w maszynce. Wymieszać z nektarem i ostudzoną wodą, doprawić do smaku solą i cukrem. Jeżeli napój jest zbyt słodki zależy to od rodzaju użytego nektaru nie należy dodawać cukru można także zakwasić napój koncentratem dzikiej róży, kwaskiem cytrynowym lub sokiem z cytryny. [hasła pokrewne: , kuchnia styl skandynawski, obsługa transportowa szkoleń mazowieckie ]

Tags: ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: kuchnia styl skandynawski obsługa transportowa szkoleń mazowieckie