walentynki desery

Kaszka krakowska z rodzynkami "po królewsku"

Składniki:

  • 1/4 l kaszki krakowskiej
  • 5 jajek
  • 2 l mleka
  • masło
  • 1/2 l wanilii
  • 4 żółtka
  • cukier
  • 1 cytryna
  • 15 dag rodzynek
  • cukier puder
  • konfitura z wiśni
Przygotowanie: kaszkę krakowską zatrzyj jajkiem i dobrze wysuszoną zalej wrzącym mlekiem z dodatkiem 6 dkg masła i roz...

Więcej »

Karmazyn lub dorsz w pikantnym sosie

Karmazyn lub dorsz w pikantnym sosie . Filety rozmrozić, starannie umyć w zimnej wodzie, obłożyć pokrajaną w plastry cebulą i pozostawić na godzinę. Podzielić na porcje skropić sokiem z cytryny i pozostawić na kilka minut, a następnie oprószyć mąką i zrumienić szybko na rozgrzanym tłuszczu. Paprykę umyć, sparzyć, ściągnąć skórkę, oczyścić z gniazd nasiennych i pokrajać w słomkę. Ogór...

Więcej »

Wielu chorych wyzdrowiało, u innych jednak poprawa była mała lub wcale nie nastąpiła

Wielu chorych wyzdrowiało, u innych jednak poprawa była mała lub wcale nie nastąpiła. Na podstawie swych spostrzeżeń autorzy ci sądzą jednak, że pewne cierpienia skóry zależą od braku pirydoksyny. Niedobór tej witaminy u młodych szczurów powoduje zapalenie skóry z obrzękiem, umiejscowionym przede wszystkim na uszach, nosie i łapkach. Zmiany te na pierwszy rzut oka są podobne do pelagry, ale nie...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

male miesnie sluzace bezposrednio czynnosci glosowej i oddechowej

Zrazy zawijane z ryb (sandacz, szczupak lub karp) . Rybę opłukać, potem oskrobać lub ogolić łuski, sprawić, odciąć głowę i płetwy, umyć. Skrajać filety, podzielić na porcje, obłożyć plastrami pokrajanej jednej cebuli, pozostawić na ok. 30 min. Pozostałe 2 cebule obrać, opłukać, drobno posiekać i udusić na oliwie, gdy zmiękną, dodać tartą bułkę i żółtko, wymieszać, doprawić do smaku...

Więcej »
http://www.prywatne-leczenie.com.pl 751#placki z cukinii z twarogiem , #karp dzwonka , #ciasto cytrynowe z herbatnikiem , #kapusta włoska surówki , #tanie jedzenie przepis , #majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos ,