owsiane przepis

Kaczka z grzybami

Składniki:

  • niezbyt tłusta kaczka
  • masło
  • 1 cebula
  • wywar z suszonych grzybów (5 dkg)
  • smalec
  • 1/4 l kwaśnej śmietany
  • mąka
  • 30 dkg kaszy perłowej
  • 1/2 l dobrze posolonego rosołu
Przygotowanie: grzyby zalej 1/2 l wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Kaczkę dokładnie oczyść, osól, ułóż w brytfance i obsmaż w niewielkiej ilości smalcu na silniejszym ogniu, aby się zrumieniła. Zrumie...

Więcej »

Otwieramy budkę z hot-dogami

Szukasz pomysłu na własny biznes? Nie masz jednak zbyt wiele pieniędzy na start? Kręci Cię temat gastronomii? Mamy dla Ciebie pewien pomysł. Otóż proponujemy otworzenie małej budki z fast foodem. W dzisiejszych czasach jedzenie na mieście stało się bardzo popularne. Nie ze względu na modę. Raczej przez to, że zabiegani Polacy po prostu nie mają czasu na przygotowanie normalnego posiłku w gronie rodziny. Często też członkowie rodziny pracują w różnych porach i ciężko jest wygospodarować odpowiednią i...

Więcej »

Pieczeń wołowa

Składniki:

  • 1,5 kg mięsa wołowego na pieczeń
  • warzywa: pół marchewki, pietruszka, pół selera
  • przyprawy: liść laurowy, 10 ziaren pieprzu, 10 ziaren ziela angielskiego, suszony tymianek, 10 lekko zgniecionych suszonych jagód jałowca
  • 2 cebule
  • 1,5 cytryny
  • kieliszek czerwonego wytrawnego wina
  • sól, czerwona papryka w proszku
  • słonina
  • 6 dkg smalcu
  • 3/4 szklanki gęstej śmietany
  • mąka
Przy...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Faldaprewir i Deleobuvir w zakażeniu HCV Genotyp 1 AD 7

Potrawy z ryb morskich . Dorsz z kapustą Filety z dorsza rozmrozić, dokładnie umyć, osączyć, skropić octem lub sokiem z cytryny i pozostawić na ok. l godz. następnie oprószyć mąką i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Pietruszkę, seler i kapustę umyć, oczyścić, opłukać i poszatkować na tarce o dużych otworach. Oczyszczoną i opłukaną cebulę drobno posiekać. Na pozostały tłuszcz wrzucić warzywa, polać wodą i udusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem, dodać usmażoną rybę, śmietanę ...

Więcej »
http://www.dobre-budownictwo.net.pl 751#placki z cukinii z twarogiem , #karp dzwonka , #ciasto cytrynowe z herbatnikiem , #kapusta włoska surówki , #tanie jedzenie przepis , #majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos ,