gdzie ryba ma odbyt

Sandacz pieczony

Sandacz pieczony . 1 kg ryby, 5 dag masła, pół łyżki mąki, szklanka białego wytrawnego wina, 3/4 szklanki śmietany, cytryna, sól. Rybę umyć, oczyścić z łusek, usunąć wnętrzności. Odciąć głowę, płetwy i ogon. Opłukać, lekko osuszyć w czystej ściereczce i natrzeć solą. Po kilku minutach ułożyć na brytfannie lub w naczyniu ze szkła ognioodpornego, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i piec przez 30-40 min., skrapiaj...

Więcej »

Otwieramy swoją własną restaurację.

Właśnie zaplanowałeś otwarcie własnej restauracji? Masz już gotowy lokal a może poszukujesz odpowiedniego? A co z personelem? Zamierzasz dopiero szukać odpowiednich kucharzy i kelnerów czy masz już upatrzonych prawdziwych fachowców? A co z nazwą? Nie może być przypadkowa... Skupisz się na jednej konkretnej kuchni czy może potrawy serwowane w Twojej restauracji będą uniwersalne? Wbrew pozorom nie jest to takie proste. Otwarcie restauracji niesie ...

Więcej »

Zupa grzybowa

Składniki:

  • 1/2 kg świeżych grzybów prawdziwych (lub różnych mieszanych grzybów jadalnych)
  • masło
  • 1 cebula
  • 1 i 1/4 1 wywaru z jarzyn lub lekki rosół
  • mąka
  • 1/8 l kwaśniej śmietany
  • sok z cytryny
Przygotowanie: oczyszczone i umyte w zimnej wodzie grzyby pokrój na cieniutkie plasterki, korzonki drobno posiekaj. Na patelni rozpuść czubatą łyżkę masła, do...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Aspiryna w niskiej dawce, aby zapobiegać stanom przedrzucawkowym u kobiet wysokiego ryzyka ad

Karmazyn lub dorsz w pikantnym sosie . Filety rozmrozić, starannie umyć w zimnej wodzie, obłożyć pokrajaną w plastry cebulą i pozostawić na godzinę. Podzielić na porcje skropić sokiem z cytryny i pozostawić na kilka minut, a następnie oprószyć mąką i zrumienić szybko na rozgrzanym tłuszczu. Paprykę umyć, sparzyć, ściągnąć skórkę, oczyścić z gniazd nasiennych i pokrajać w słomkę. Ogórek obrać i pokrajać w słomkę. ...

Więcej »
234#ryba z rodziny dorszowatych , #ryba w cieście piwnym , #ryba w zalewie octowej , #ryba po grecku magdy gessler , #ryba w cieście naleśnikowym , #ryba po grecku kcal , #ryba po japońsku , #ryba w papilotach , #ryba z ikrą kołobrzeg , #ryba z kolcami ,