rożek z ciasta francuskiego

Szczupak lub karp po staropolsku

Szczupak lub karp po staropolsku . 1 kg ryby, włoszczyzna, łyżka masła, łyżka rodzynków, łyżka posiekanych słodkich migdałów, cytryna, łyżka mąki, 1/3 szklanki cukier, pieprz, 2 ziarna ziela angielskiego. Rybę umyć, oczyścić z łusek, rozciąć wzdłuż, usunąć wnętrzności, odciąć płetwy, głowę i ogon, umyć. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać w makaronik. Włożyć do dużego rondla, dodać tłuszcz czerwonego wina, sól, i ziele angielskie, posoli...

Więcej »

Zupa grzybowa

Składniki:

  • 1/2 kg świeżych grzybów prawdziwych (lub różnych mieszanych grzybów jadalnych)
  • masło
  • 1 cebula
  • 1 i 1/4 1 wywaru z jarzyn lub lekki rosół
  • mąka
  • 1/8 l kwaśniej śmietany
  • sok z cytryny
Przygotowanie: oczyszczone i umyte w zimnej wodzie grzyby pokrój na cieniutkie plasterki, korzonki drobno posiekaj. Na patelni rozpuść czubatą łyżkę masła, dodaj grzyby i drobno posiekaną...

Więcej »

Czy dzisiejsi młodzi ludzie potrafią gotować?

Wychowywani przy rodzicach jesteśmy nauczeni tego, że to mama, czy ewentualnie z pomocą starszej siostry podaje nam gotowe posiłki. Kiedy mama wyjeżdża i nie ma nam kto ugotować wtedy z tatą zwykle nie mającym też za wiele wiedzy o gotowaniu udajemy się do baru, czy restauracji, albo zwyczajnie zamawiamy pizzę. Kiedyś jednak nadchodzi w życiu każdego młodego człowieka okres, gdy musi opuścić rodzinne gniazdko i rozpocząć samodzielne życie. Jak wówczas radzi sobie z goto...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Mikroprzerzuty lub izolowane komórki nowotworowe a wyniki raka piersi ad 5

Mleko przeznaczone na kefir zakwasza się dodatkiem rozmnożonych w zakwasie ziarn kefirowych. Ziarna kefirowe, znajdujące się w sprzedaży w postaci tabletek, rozprowadzone i dodane do gotowanego, ostudzonego mleka, powodują rozpad cząsteczek cukru mlekowego (laktozy) na cząsteczki glukozy i galaktozy, z których wytwarzany jest kwas mlekowy, oraz poprzez fermentację alkoholową alkohol i bezwodnik kwasu węglowego. Podczas dojrzewania zawartość alkoholu i kwasu mlekowego wzrasta. ...

Więcej »
http://www.catering-dietetyczny.net.pl 751#placki z cukinii z twarogiem , #karp dzwonka , #ciasto cytrynowe z herbatnikiem , #kapusta włoska surówki , #tanie jedzenie przepis , #majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos ,