PIC-711

Napój z dyni i jezyn

Napój z dyni i jeżyn . 0,5 kg dyni melonowej, 20 dkg jeżyn, 3 szklanki wody, 10 dkg cukru, sok z cytryny lub koncentrat róży do smaku Dynię umyć, obrać, pokrajać na cząstki, usunąć pestki, zemleć w maszynce do mięsa. Dodać umyte jeżyny i odcisnąć sok w maszynce. Wodę zagotować z cukrem, ostudzić. Połączyć z przygotowanym sokiem. Doprawić do smaku cytryną lub koncentratem róży. Napój z dyni i czarnych jagód 1 kg dyni melonowej, 2 szklanki maślanki, 20 dkg czarnych jagód, 2-3 łyżki cukru Umytą dynię obrać, zetrze...

Więcej »

Napój z dyni i koncentratu dzikiej rózy

Napój z dyni i koncentratu dzikiej róży . 2,5 szklanki soku z dyni, 1,5 szklanki gotowanej wody, 2 łyżeczki koncentratu róży, 2 łyżeczki cukru i sól do smaku, 1 łyżka drobno siekanego kopru Koncentrat owoców dzikiej róży wymieszać z cukrem i rozprowadzić w gotowanej ostudzonej wodzie. Dodać do soku z dyni, wymieszać i doprawić do smaku. Dodać siekany zielony koperek. Napój z kiszonej kapusty 2,5 szklanki soku z kiszonej kapusty, 1,5 szklanki gotowanej wody, 1 średnia cebula, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, sól, cukier i pieprz do ...

Więcej »

Dorsz lub karmazyn po rosyjsku

Dorsz lub karmazyn po rosyjsku . 50 dag filetów, pęczek włoszczyzny, łyżka octu lub sok z cytryny, 2 cebule, 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego, 4 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego, 2 kwaszone twarde ogórki, łyżeczka mąki ziemniaczanej, sól, 2 ziarna ziela angielskiego, 2 ziarna pieprzu, pieprz mielony. Filety rozmrozić, skropić sokiem z cytryny lub octem i pozostawić na ok. 1 godz. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach, podlać odrobiną wody, osolić, dodać przyprawy i gotować pod przykryciem...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Badanie powinno byc poprzedzone bardzo dokladnym oczyszczeniem przewodu pokarmowego

Sandacz pieczony . 1 kg ryby, 5 dag masła, pół łyżki mąki, szklanka białego wytrawnego wina, 3/4 szklanki śmietany, cytryna, sól. Rybę umyć, oczyścić z łusek, usunąć wnętrzności. Odciąć głowę, płetwy i ogon. Opłukać, lekko osuszyć w czystej ściereczce i natrzeć solą. Po kilku minutach ułożyć na brytfannie lub w naczyniu ze szkła ognioodpornego, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i piec przez 30-40 min., skrapiając stopionym masłem i sosem z wina, śmietany oraz soku z cytryny. Gdy ryba zmięknie i zacznie z ...

Więcej »
751#makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos , #przepisy na polędwiczki z indyka , #dania na sylwestra proste , #ciasto zdjęcie , #przepis pankejki , #kwestia smaku bigos , #makaron z krewetkami fit , #przepisy bakłażany , #cieciorka sałatki ,