PIC-696

Dorsz z pomidorami

Dorsz z pomidorami . Filety z dorsza rozmrozić (najlepiej w dolnej części lodówki), dokładnie umyć w zimnej wodzie, osączyć i podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, pozostawić na ok. 1 godz. Oprószyć mąką, usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu, posolić. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w plastry. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokrajać w grube plastry. Na pozostałym ...

Więcej »

Jedzenie może być przyjemnością

Teoretycznie jedzenie jest niezbędną czynnością dzięki której utrzymujemy się przy życiu, a tymczasem jednak można spojrzeć na to z innej strony, gdyż spożywanie posiłków może być również przyjemnością. Dla niektórych to właśnie słodkie torty, koktajle czy zimne lody w upalne lato mogą dać niezwykłe uczucie przyjemności, dla innych konsumowanie dan głównych to czysta rozkosz. W każdym mieście jest po kilkadz...

Więcej »

Szczupak szpikowany slonina

Szczupak szpikowany słoniną . 1,5 kg ryby, 10 dag słoniny, 6 dag tłuszczu, ćwierć szklanki białego wytrawnego wina, ćwierć szklanki wywaru z warzyw, cytryna, sól, pieprz. Szczupaka umyć, oczyścić z łusek, rozciąć wzdłuż i usunąć wnętrzności. Odciąć łeb, płetwy i ogon. Ponownie umyć i natrzeć solą. Ściągnąć skórę z jednego boku szczupaka, drugi bok pozostawiając ze skórą. Naszpikować rybę...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Guz lewej nerki

Na pewno nieraz słyszałeś o żywności modyfikowanej genetycznie, tak zwanej GMO. Zastanawiałeś się kiedyś co to jest i o co właściwie jest tyle szumi na szczeblu mediów i polityki? GMO to organizmy zmodyfikowane genetycznie. Ich geny zostały celowo zmienione przez człowieka. Dzięki temu mają odmienne właściwości niż ich macierzysty gatunek z którego DNA powstały. Największym mitem żywności GMO jest to że jest ona n...

Więcej »
751#makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos , #przepisy na polędwiczki z indyka , #dania na sylwestra proste , #ciasto zdjęcie , #przepis pankejki , #kwestia smaku bigos , #makaron z krewetkami fit , #przepisy bakłażany , #cieciorka sałatki ,