Citroen podsumowuje rok 2006

Niezmiernie wazna sprawa jest równiez sposób podania

Niezmiernie ważną sprawą jest również sposób podania. Codzienne podawanie soku lub mleka w tym samym naczyniu nie zachęca chorego do picia. Zarówno urozmaicenie asortymentu napojów (choćby wprowadzenie minimalnych różnic smakowych), jak też różnorodny sposób podania odgrywają wielką rolę. Te pozornie drobne sprawy mają niejednokrotnie zasadniczy wpływ na należyte przyswojenie pokarmu. Przy omawianiu asortymentu napojów podawanych osobom ch...

Więcej »

Kwas paraaminobenzoesowy

Kwas paraaminobenzoesowy stosowano też w przypadkach bezpłodności (w przypadkach trwających przynajmniej od 5 lat i leczonych bezskutecznie przez ginekologów) 22 kobietom podawano kwas paraaminobenzoesowy w dawkach po 100 mg 3 razy dziennie, 4 dawkę podawano przed snem. Leczenie to trwało od 3 do 7 miesięcy. 12 z tych kobiet zaszło potem w ciążę. Kwas paraaminobenzoesowy hamuje działanie sulfonamidów, przeciwdziała siwieniu zwierząt (myszy i s...

Więcej »

Napój z kiszonych ogórków i jablek

Napój z kiszonych ogórków i jabłek . 50 dkg kiszonych ogórków, 1 kg jabłek, 1 szklanka leśnego owocu lub soku z porzeczek, cukier i sól do smaku Kiszone ogórki obrać, utrzeć na tarce i odcisnąć sok przez gazę. Jabłka umyć, obrać cienko, zetrzeć na tarce o drobnych otworach i odcisnąć sok przez gazę (lub w maszynce). Wymieszać sok z ogórków, jabłek i leśny owoc, doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać w szklaneczkach. Nap...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Mutacje CDKN2A w wielu pierwotnych czerniakach

Składniki:

  • 2 szklanki kaszki krakowskiej
  • 1 jajko
  • 3 szklanki wody
  • sól
  • masło
Przygotowanie: Kaszkę dokładnie wymieszaj z jajkiem, rozsyp na stolnicy i wysusz, uważając, aby ziarnka się nie zlepiły (jeśli się zlepią, rozetrzyj je w ręku). Wodę zagotuj z dodatkiem soli oraz 10 dkg masła. Do wrzątku wsyp dobrze przesuszoną kaszę, zamieszaj i wypiekaj w piekarniku w pr...

Więcej »
Citroen podsumowuje rok 2006 751#ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos , #przepisy na polędwiczki z indyka , #dania na sylwestra proste , #ciasto zdjęcie , #przepis pankejki , #kwestia smaku bigos , #makaron z krewetkami fit , #przepisy bakłażany ,