PIC-515

Konsekwencja pocenia jest uczucie pragnienia

Konsekwencją pocenia jest uczucie pragnienia. Utratę, więc zarówno wody, jak i składników mineralnych, uzupełnia się podając napoje. Nie wolno jednak bezpośrednio po wysiłku pić duszkiem, aż do całkowitego ugaszenia pragnienia. Spowodowałoby to bowiem nadmierne rozwodnienie krwi, które jest absolutnie niepożądane. Należy, więc pić powoli. Najbardziej zalecane jest podawanie wód mineralnych alkalicznych i napojów słonych. Słone (lecz nie nadmiernie) napoje odgrywają przy uprawianiu sportu istotną rolę. ...

Więcej »

Napój z soku pomidorowego

Napój z soku pomidorowego . 1 puszka soku pomidorowego, 2 szklanki wody, 1 łyżka oliwy, zielony koper, sól i cukier do smaku Wodę zagotować i ostudzić. Do miksera wlać sok pomidorowy, wodę i oliwę oraz dodać 1 łyżkę drobno siekanego zielonego kopru. Doprawić do smaku solą i odrobiną cukru, wymieszać. Przed podaniem oziębić. Podawać w szklaneczkach. Napój z warzyw mieszanych I 1 kg marchwi, 25 dkg selerów, 10 dkg cebuli, 15 dkg kwaśnych jabłek, sól i cukier do smaku, 1 szklanka gotowanej wody Wszystkie wa...

Więcej »

Leczenie polega na wstrzykiwaniach przetworów wątroby lub podawaniu kwasu foliowego

Leczenie polega na wstrzykiwaniach przetworów wątroby lub podawaniu kwasu foliowego. Pod wpływem takiego leczenia ustępuje nie tylko niedokrwistość, ale również objawy żołądkowo-jelitowe. Dieta powinna być uboga w tłuszcze i węglowodany, a bogata w białko i witaminy, mięso powinno być chude, a mleko zbierane. Prócz tego można podawać szynkę, ozór, wątróbkę, mięso wołowe, serce, jajka, dobrze działają też witamina A i D oraz zespół witaminy B (drożdże). W niektórych przypadkach konieczne są przetoczeni...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Przeżycie pacjentów z rozpoznaniem raka płuca w stadium I podczas badania CT ad

Szczupak lub lin z chrzanem . 1 kg ryby, pół korzenia chrzanu, 5 dag masła, cytryna, cukier. Oprawionego i umytego szczupaka lub lina pokrajać na dzwonka, posolić i ułożyć szklanka śmietany, sól, w płaskim rondlu. Chrzan umyć, oczyścić, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Posypać rybę chrzanem, włożyć masło i poddusić. Po 10 min. wlać śmietanę i dusić jeszcze ok. 15 min. Doprawić solą, sokiem z cytryny cukrem. Podawać z ziemniakami z wody surówkami. Szczupak lub sandacz po wiedeńsku Oczyszczonego i...

Więcej »
http://www.protetyka.org.pl 751#majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos , #przepisy na polędwiczki z indyka , #dania na sylwestra proste , #ciasto zdjęcie , #przepis pankejki , #kwestia smaku bigos ,