szaszłyki z kurczaka na grill

Wegorz zapiekany z jarzynami

Węgorz zapiekany z jarzynami . 1 kg węgorza, 50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, por, seler), 2 cebule, 2 łyżki mąki, 2 łyżki masła, 2 łyżki utartego sera, 1 szklanka białego wytrawnego wina, żółtko, cytryna, pół pęczka naci pietruszki, sól. Węgorza dokładnie umyć, zawiesić za głowę na gwoździu nadciąć skórę dookoła głowy i ostrożnie ją ściągnąć, nadcinając usunąć wnętrzności. Oczyszczoną rybę pokrajać na dzwonka. Obrane i opłukane warzywa pokrajać, zalać osoloną wodą, ugotować do miękkości. Do, wrzątku włożyć na chwilę dzwonka węgorza,...

Więcej »

A może by tak własna restauracja?

Myślałeś kiedyś nad założeniem własnej firmy? Pewnie tak jednakże brakło dobrych pomysłów. Należy się zastanowić w jakiej branży najlepiej otworzyć własną firmę. Dobrym sposobem jest skupienie się na rzeczach jakie ludzie od zawsze robią i robić będą ażeby zaspokoić swoje potrzeby. Co to może być? Na przykład jedzenie. Każdy z nas musi jeść. Jest to rzecz niezbędna do życia. Może zatem warto otworzyć własną restaurację aby swoimi potrawami żywić ludzi? Pierwszym etapem będzie rozeznanie się w konkurencji. A więc powinniśmy sprawdzić jakie restauracje i bary dzia...

Więcej »

Zrazy z ryby w sosie grzybowym (leszcz, karas, plocie)

Zrazy z ryby w sosie grzybowym (leszcz, karaś, płocie) . Ryby umyć, oczyścić z łusek, rozciąć wzdłuż, usunąć wnętrzności, odciąć płetwy, ogon i głowę, umyć. Oddzielić mięso od ości i zemleć w maszynce, dodać namoczoną uprzednio w mleku i odciśniętą bułkę, jajo, sól, pieprz. Dokładnie wyrobić masę, uformować okrągłe zrazy, otoczyć w tartej bułce i zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Dokładnie umyte i oczyszczone grzyby opłukać, osączyć i pokrajać w paseczki. W rondlu stopić masło, wrzucić grzyby, podlać trochę wody i udusić do miękkości. Wówczas dolać...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Antysensowny oligodeoksynukleotyd do transmembranowego regulatora przewodności mukowiscydozy hamuje cykliczne aktywowane AMP, ale nie aktywowane wapniem zmniejszenie objętości komórek w ludzkiej linii komórkowej trzustki.

Dorsz lub karmazyn po rosyjsku . 50 dag filetów, pęczek włoszczyzny, łyżka octu lub sok z cytryny, 2 cebule, 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego, 4 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego, 2 kwaszone twarde ogórki, łyżeczka mąki ziemniaczanej, sól, 2 ziarna ziela angielskiego, 2 ziarna pieprzu, pieprz mielony. Filety rozmrozić, skropić sokiem z cytryny lub octem i pozostawić na ok. 1 godz. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach, podlać odrobiną wody, osolić, dodać przyprawy i gotować pod przykryciem. Gdy zmiękną, włożyć rybę, zmniejszyć og...

Więcej »
http://www.bolglowy.com.pl 751#majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos , #przepisy na polędwiczki z indyka , #dania na sylwestra proste , #ciasto zdjęcie , #przepis pankejki , #kwestia smaku bigos ,