z jagód

O popularności sushi

Ostatnio w Polsce niebywałą popularność zdobywa typowo orientalne jedzenie: sushi. Jest to japońska potrawa, która składa się z gotowanego ryżu z octem ryżowym oraz rozmaitych dodatków. Dodatkami mogą być owoce morza, wodorosty, ryby, grzyby, warzywa bądź też jajka. Często są to składniki surowe mają więc krótki termin spożycia przez co przygotowywane są przez kucharzy na bieżąco po złożeniu zamówienia. Ostatnimi czasy w Polsce jak grzyby po deszczu wyrastają kolejne bary i restauracje maj...

Więcej »

Napój z soku z kiszonej kapusty i marchwi

Napój z soku z kiszonej kapusty i marchwi . 3 szklanki soku z kiszonej kapusty, l szklanka soku z marchwi, 2 łyżki siekanego zielonego kopru, 1 ząbek czosnku, sól, cukier i pieprz do smaku Czosnek obrać, opłukać, utrzeć z solą i dodać do soku z kiszonej kapusty. Wymieszać i zostawić na 30 min. pod przykryciem. Przed podaniem wymieszać z sokiem z marchwi, dodać drobno siekany zielony koper, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Napój z kiszonej kapusty 2 szklanki soku z kiszonej kapus...

Więcej »

Dzis przemysl spozywczy zaopatruje rynek w gotowe soki pitne i nektary

Dziś przemysł spożywczy zaopatruje rynek w gotowe soki pitne i nektary. Napoje te stosowane obok mleka wnoszą cenne wartości odżywcze uzupełniając codzienną rację pokarmową zawartymi w nich witaminami, składnikami mineralnymi i barwnikami, w przeciwieństwie do wyżej omówionych rodzajów napojów, które w mniejszych lub większych ilościach mogą występować w menu sportowca. Napojami, które należy bezwzględnie wykluczyć, są wszelkie napoje alkoholowe (wódka, wino, piwo, likier itp.). Alkohol b...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Wypadkowa sił Q i moment Mq

Lin ił la Metternich. Lina umyć, zanurzyć na chwilę we wrzącej wodzie i ostrym nożem oczyścić z łusek. Rozciąć wzdłuż, usunąć wnętrzności, odciąć głowę ogon i płetwy. Umyć dokładnie, podzielić na dzwonka. Każdą porcję otoczyć w mące i szybko zrumienić na rozgrzanym tłuszczu posolić. Z masła i pozostałej mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić dwiema łyżkami zimnej wody, wymieszać. Po zagotowaniu dolać śmietanę, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i...

Więcej »
http://www.budownictwodzis.com.pl 751# , #placki z cukinii z twarogiem , #karp dzwonka , #ciasto cytrynowe z herbatnikiem , #kapusta włoska surówki , #tanie jedzenie przepis , #majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni ,