kotlety mielone przepis podstawowy

Dorsz z pomidorami

Dorsz z pomidorami . Filety z dorsza rozmrozić (najlepiej w dolnej części lodówki), dokładnie umyć w zimnej wodzie, osączyć i podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, pozostawić na ok. 1 godz. Oprószyć mąką, usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu, posolić. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w plastry. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokrajać w grube plastry. Na pozost...

Więcej »

Otwieramy swoją własną restaurację.

Właśnie zaplanowałeś otwarcie własnej restauracji? Masz już gotowy lokal a może poszukujesz odpowiedniego? A co z personelem? Zamierzasz dopiero szukać odpowiednich kucharzy i kelnerów czy masz już upatrzonych prawdziwych fachowców? A co z nazwą? Nie może być przypadkowa... Skupisz się na jednej konkretnej kuchni czy może potrawy serwowane w Twojej restauracji będą uniwersalne? Wbrew pozorom nie jest to takie proste...

Więcej »

Potrawy z ryb slodkowodnych

Potrawy z ryb słodkowodnych . Karasie zapiekane w śmietanie Karasie umyć, oczyścić z łusek, usunąć wnętrzności, odciąć głowy, płetwy i ogony. Dokładnie umyć i oprószyć solą, po czym szybko zrumienić na maśle na złoty kolor. Koper umyć, drobno posiekać. Usmażone karasie ułożyć w naczyniu ognioodpornym lub na brytfannie i posypać posiekanym koprem. Kostki bulionu rozpuścić w kilku łyżkach g...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Neonatalna bioetyka: moralne wyzwania medycznej innowacji

Szczupak z winem i pieczarkami . Szczupaka umyć, ogolić lub oskrobać łuski, usunąć wnętrzności, odciąć głowę, ogon i płetwy. Umyć ponownie, oddzielić filety od ości, posolić i skropić sokiem z cytryny. Pieczarki dokładnie umyć, oczyścić i pokrajać w paseczki. Wysmarować masłem szeroki płaski rondel, ułożyć na dnie filety szczupaka i posypać pieczarkami. Wlać wino i dusić na małym ogniu. Z...

Więcej »
http://www.liv-art.pl 751#majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos , #przepisy na polędwiczki z indyka , #dania na sylwestra proste , #ciasto zdjęcie , #przepis pankejki , #kwestia smaku bigos ,