jak zrobić szaszłyk na grilla

Zając w śmietanie

Składniki:

  • 1 zając
  • maślanka
  • jagody jałowca, pieprz mielony
  • 1 cebula
  • 1 seler
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 15 dkg masła
  • 1 suszony grzybek
  • 1 i 1/2 szklanki kwaśnej i gęstej śmietany
  • mąka
Przygotowanie: z zająca zdejmij skórę, oczyść i marynuj 2 dni w codziennie zmienianej ...

Więcej »

Zupy na bazie wina

Polewka winna z korzeniami należała przez wieki do wykwintnych zup śniadaniowych, preferowanych szczególnie przez kobiety. Składniki:

  • 1/2 l czerwonego wytrawnego wina
  • 1/2 l wody
  • goździki, laska cynamonu
  • cytryna
  • cukier
  • słodka śmietanka
Przygotowanie: w garnku zagotowuj wino z wodą, 3 goździkami, ka...

Więcej »

Dziecko w restauracji? Tak teraz to możliwe!

Od pewnego czasu, właściciele restauracji czy kawiarni wychodzą naprzeciw potrzebom rodzin posiadających dzieci, wprowadzając liczne udogodnienia. Jeszcze nie tak dawno wyjście z dzieckiem do restauracji przyprawiało nas o białą gorączkę, bo przecież żadna pociecha nie usiedzi grzecznie przy stole. Male dzieci bardzo szybko się nudzą, a w dodatku w restauracjach nie było specjalnych dań dla maluchów. Tera...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Kontrola rytmu a kontrola dawki w przypadku migotania przedsionków i niewydolności serca ad 6

Ostrobok ił la flaczki . Rybę umyć, zdjąć skórę, opłukać. Ułożyć rybę na desce i przecinając ości przy nasadzie kręgosłupa od ogona do głowy, skrajać filety. Pokrajać je w poprzeczne wąskie paski, oprószyć mąką i podsmażyć na połowie tłuszczu. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać i pokrajać w słupki, a następnie poddusić z dodatkiem pozostałego tłuszczu. Gdy warzywa miękkie ...

Więcej »
http://www.optykchorzow.pl 751#tanie jedzenie przepis , #majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos , #przepisy na polędwiczki z indyka , #dania na sylwestra proste , #ciasto zdjęcie , #przepis pankejki ,