jak ryba sklada ikre

Ostrobok il la flaczki

Ostrobok ił la flaczki . Rybę umyć, zdjąć skórę, opłukać. Ułożyć rybę na desce i przecinając ości przy nasadzie kręgosłupa od ogona do głowy, skrajać filety. Pokrajać je w poprzeczne wąskie paski, oprószyć mąką i podsmażyć na połowie tłuszczu. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać i pokrajać w słupki, a następnie poddusić z dodatkiem pozostałego tłuszczu. Gdy warzywa miękkie - dodać rybę, poddusić jeszcze chwilę. Doprawić sproszkowanymi przyprawami i solą do smaku. Podawać z krajanymi kluskami. Ryba morska po nelsońsku Filety rozmrozić, skropi...

Więcej »

Halibut z ryzem po indyjsku

Halibut z ryżem po indyjsku . Filety rozmrozić, opłukać i skropić octem lub sokiem z cytryny. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 1 godz. Marchew i pietruszkę umyć, obrać, opłukać, pokrajać na ćwiartki, zalać zimną wodą, dodać przyprawy, osolić i gotować na silnym ogniu pod przykryciem. Gdy zmiękną, dodać rybę podzieloną na porcje i gotować dalej na małym ogniu ok. 10 min. Wyjąć rybę i warzywa, lekko ostudzić, a następnie pokrajać w kostkę. Ryż opłukać, osuszyć w czystej lnianej ściereczce. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić ryż, stale mieszaj...

Więcej »

Snell i Peterson

W latach 1939-42 Hogan i Parrot stwierdzili, że do normalnego rozwoju kurcząt potrzeba jakiegoś ciała zawartego w pszenicy lub wątrobie. Brak tego czynnika, nazwanego przez autorów witaminą B12 (chick - kurczę), powoduje u kurcząt niedokrwistość nadbarwliwą. Snell i Peterson w latach 1939-40 spostrzegli, że do wzrostu Lactobacillus casei potrzebny jest pewien czynnik zawarty w wątrobie. Czynnikowi temu nadano nazwę LactObacillus casei lactor. Wreszcie w roku 1941 Mitchell, Snell i Williams zużywszy aż 4 tony szpinaku otrzymali związek nazwany przez nich kwasem foliowym. Zwi...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Pomost wykonany jest z desek drewnianych

Ryba po chłopsku (halibut lub szczupak) . Umyć rybę, oskrobać z łusek, usunąć wnętrzności, odciąć głowę i płetwy, opłukać, zdjąć filety, przekrajać wzdłuż (kręgosłup usunąć), podzielić na porcje. Drobno pokrajaną słoninę stopić na patelni i zrumienić na niej pokrajaną w kostkę cebulę. Porcje ryby ułożyć w rondlu, przesypując podrumienioną cebulą, pokrajanymi pomidorami i papryką. Skropić wodą i udusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Podawać zaraz po przyrządzeniu z surówkami. Ryba po grecku Ryby umyć, oskrobać łuski, sprawić, odciąć ...

Więcej »
234#potrawy z ryb morskich , #ryba po grecku przepis ewy wachowicz , #ryba z rodziny dorszowatych , #ryba w cieście piwnym , #ryba w zalewie octowej , #ryba po grecku magdy gessler , #ryba w cieście naleśnikowym , #ryba po grecku kcal , #ryba po japońsku , #ryba w papilotach ,