obiad dla dziecka przepisy

Kaszka krakowska z rodzynkami "po królewsku"

Składniki:

  • 1/4 l kaszki krakowskiej
  • 5 jajek
  • 2 l mleka
  • masło
  • 1/2 l wanilii
  • 4 żółtka
  • cukier
  • 1 cytryna
  • 15 dag rodzynek
  • cukier puder
  • konfitura z wiśni
Przygotowanie: kaszkę krakowską zatrzyj jajkiem i dobrze wysuszoną zalej wrzącym mlekiem z dodatkiem 6 dkg masła i rozciętą wzdłuż wanilią. Przez chwilę kaszkę gotuj na małym ogniu,...

Więcej »

Szczupak z winem i pieczarkami

Szczupak z winem i pieczarkami . Szczupaka umyć, ogolić lub oskrobać łuski, usunąć wnętrzności, odciąć głowę, ogon i płetwy. Umyć ponownie, oddzielić filety od ości, posolić i skropić sokiem z cytryny. Pieczarki dokładnie umyć, oczyścić i pokrajać w paseczki. Wysmarować masłem szeroki płaski rondel, ułożyć na dnie filety szczupaka i posypać pieczarkami. Wlać wino i dusić na małym ogniu. Z pozostałego masła i mąki zrobić białą zasmażkę,...

Więcej »

Kaszka krakowska wypiekana

Składniki:

  • 2 szklanki kaszki krakowskiej
  • 1 jajko
  • 3 szklanki wody
  • sól
  • masło
Przygotowanie: Kaszkę dokładnie wymieszaj z jajkiem, rozsyp na stolnicy i wysusz, uważając, aby ziarnka się nie zlepiły (jeśli się zlepią, rozetrzyj je w ręku). Wodę zagotuj z dodatkiem soli oraz 10 dkg masła. Do wrzątku wsyp dobrze przesuszoną kaszę, zamieszaj i wypiekaj w piekarniku w przykrytym garnku, przez 45...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Radioterapia oparta na cewniku w celu zahamowania restenozy po stentowaniu tętnic wieńcowych czesc 4

Flaczki z ryb (leszcz, karaś, płocie) . 75 dag ryby, 2 duże cebule, marchew, 2 pietruszki, mały seler, sól, pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa, imbir, 10 dag pieczarek, pół szklanki śmietany, łyżka mąki, 2 łyżki masła przyprawa do zup, pół pęczka naci pietruszki. Ryby umyć, oskrobać łuski, przekrajać wzdłuż, usunąć wnętrzności, odciąć płetwy, ogony i głowy, dokładnie umyć. Oddzielić filety od ości i pokrajać w paseczki. Stopić łyżkę masła, w...

Więcej »
http://www.eplyty-warstwowe.info.pl 751# , #placki z cukinii z twarogiem , #karp dzwonka , #ciasto cytrynowe z herbatnikiem , #kapusta włoska surówki , #tanie jedzenie przepis , #majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni ,