zupy krem thermomix

Potrawy z ryb morskich

Potrawy z ryb morskich . Łosoś pieczony Łososia umyć i zanurzyć na chwilę we wrzącej wodzie. Oczyścić z łusek, usunąć wnętrzności, odciąć głowę, ogon i płetwy, ponownie dokładnie umyć. Natrzeć solą. Naszpikować łososia cienkimi paskami słoniny i położyć na brytfannie. Dołożyć masło i wstawić rybę do gorącego piekarnika. Gdy zrumieni się, podlać maderą (można zastąpić czerwonym słodkim winem), skropić sokiem z cytryny. Upieczonego łososia wyłożyć na półmisek, przybrać zieloną sałatą i cytryną. Podawać z ziemniakami puree i z suró...

Więcej »

Makrela w smietanie

Makrela w śmietanie . Makrele umyć, oskrobać i opłukać. Ułożyć jedną obok drugiej na brytfannie, oprószyć pieprzem. Obraną cebulę drobno pokrajać w kostkę i podrumienić lekko na tłuszczu. Przygotowaną rybę obłożyć cebulą i obrumienić w piekarniku, oprószyć solą, polać śmietaną. Podawać rybę posypaną posiekaną nacią pietruszki, z ziemniakami z wody i z surówkami. Makrela z pieczarkami Oczyszczone i umyte makrele podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny. Umytą i oczyszczoną marchew i pietruszkę opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach...

Więcej »

Artykuły żywnościowe

Zapewne nie jedna osoba będąc w sklepie na zakupach tak na prawdę nie wie co kupić, jakie produkty wybierać. Na półkach sklepowych mamy ogromne tego ilości, różnego rodzaju produkty które wbrew pozorom nie różnią się tylko ceną czy opakowaniem. Robiąc codzienne zakupy warto jest dogłębniej przyjrzeć się wszystkim kupowanym artykułom spożywczym. Niestety większość z nas bagatelizuje tę sprawę, biorąc pierwsze lepsze lub sugerując się jedynie ich ceną. Weźmy pod uwagę np. zwykły makaron, który dość często gości w naszej diecie. Wkraczając między r...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Hołd dla pracy magisterskiej - 24-letnia obserwacja

Szczupak z rusztu . 1 kg ryby, 4 cebule, sól, Rybę umyć, oczyścić z łusek, sprawie, pieprz, łyżka masła usunąć oczy i skrzela, odciąć płetwy, powtórnie umyć. Oprószyć wewnątrz solą i pieprzem. Umytą cebulę pokrajać w plastry, lekko posolić i napełnić nią wnętrze szczupaka, zaszyć lub spiąć specjalnymi patyczkami lub wykałaczkami. Przygotowaną rybę posmarować z wierzchu masłem, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na ruszcie i upiec. Upieczoną, równomiernie obrumienioną rybę ostrożnie wyłożyć na półmisek, obłożyć pieczonymi ziemniakami...

Więcej »
http://www.budujemy.biz.pl 751# , #placki z cukinii z twarogiem , #karp dzwonka , #ciasto cytrynowe z herbatnikiem , #kapusta włoska surówki , #tanie jedzenie przepis , #majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni ,