schab z szybkowaru

Pieczeń wołowa

Składniki:

  • 1,5 kg mięsa wołowego na pieczeń
  • warzywa: pół marchewki, pietruszka, pół selera
  • przyprawy: liść laurowy, 10 ziaren pieprzu, 10 ziaren ziela angielskiego, suszony tymianek, 10 lekko zgniecionych suszonych jagód jałowca
  • 2 cebule
  • 1,5 cytryny
  • kieliszek czerwonego wytrawnego wina
  • sól, czerwona papryka w proszku
  • słonina
  • ...

    Więcej »

Szczupak lub karp faszerowany pieczony

Szczupak lub karp faszerowany pieczony . Rybę opłukać, oskrobać łuski, sprawić, usunąć oczy i skrzela, odciąć płetwy, umyć. Ostrożnie odkrajać mięso od skóry, wyjąć dokładnie ości. Oczyszczone mięso drobno posiekać razem z cebulą, a następnie utrzeć w donicy z dodatkiem połowy masła i z jajami. Masę wymieszać z posiekaną nacią pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Rozpłataną skórę ...

Więcej »

Napój z soku pomidorowego

Napój z soku pomidorowego . 1 puszka soku pomidorowego, 2 szklanki wody, 1 łyżka oliwy, zielony koper, sól i cukier do smaku Wodę zagotować i ostudzić. Do miksera wlać sok pomidorowy, wodę i oliwę oraz dodać 1 łyżkę drobno siekanego zielonego kopru. Doprawić do smaku solą i odrobiną cukru, wymieszać. Przed podaniem oziębić. Podawać w szklaneczkach. Napój z warzyw mieszanych I 1 kg marchwi, 25 dkg selerów...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Różnica między typem pieniaczego i obłędem pieniaczym.

Flaczki z ryb (leszcz, karaś, płocie) . 75 dag ryby, 2 duże cebule, marchew, 2 pietruszki, mały seler, sól, pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa, imbir, 10 dag pieczarek, pół szklanki śmietany, łyżka mąki, 2 łyżki masła przyprawa do zup, pół pęczka naci pietruszki. Ryby umyć, oskrobać łuski, przekrajać wzdłuż, usunąć wnętrzności, odciąć płetwy, ogony i głowy, dokładnie umyć. Oddzielić filety od ości ...

Więcej »
http://www.ortopedawarszawa.net.pl 751#karp dzwonka , #ciasto cytrynowe z herbatnikiem , #kapusta włoska surówki , #tanie jedzenie przepis , #majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos , #przepisy na polędwiczki z indyka ,