przepis żur

Kulinarna mapa Polski bogata w kebaby?

Od jakiegoś czasu dziwi fakt, dlaczego w każdym z miejsc turystycznych w naszym kraju powstaje coraz więcej lokali z fast foodami. Wydawać by się mogło oczywiste, że skoro każdy region w Polsce posiada swój unikalny klimat, swoje regionalne stroje, gwarę, a także potrawy, wobec tego powinno się zdecydowanie umożliwiać turystom przybywającym do danego regionu, aby mogli skosztować  regionalnych potraw. Tymczasem okazuje się, że będąc turystą w obcym regionie nie możesz ...

Więcej »

Dorsz lub karmazyn po rosyjsku

Dorsz lub karmazyn po rosyjsku . 50 dag filetów, pęczek włoszczyzny, łyżka octu lub sok z cytryny, 2 cebule, 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego, 4 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego, 2 kwaszone twarde ogórki, łyżeczka mąki ziemniaczanej, sól, 2 ziarna ziela angielskiego, 2 ziarna pieprzu, pieprz mielony. Filety rozmrozić, skropić sokiem z cytryny lub octem i pozostawić na ok. 1 godz. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach, podla...

Więcej »

Comber sarni po litewsku

Składniki:

  • comber sarni
  • sól, pieprz mielony, jagody jałowca
  • cienkie płatki słoniny
  • masło
  • cukier puder
  • 1 i 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • mąka
  • 2 cytryny
Przygotowanie: dobrze skruszały, oczyszczony z błon, nie marynowany comber sarni osól, lekko oprósz pieprzem i natrzy 5 utłuczonymi na miazgę jagodami jałowca. Odłóż w chłodne miejsce na godzinę lub więcej. Bezpo...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Do dziedziny zludzen wywolanych refleksami nalezy jeszcze gra luster

Kilogram cytryn zawiera średnio 1 g kwasu askorbinowego. Pomidory zawierają około 3 razy mniej kwasu askorbinowego niż sok cytryn, pewne gatunki papryki zawierają do 4 razy więcej witaminy C niż cytryny i pomarańcze. Z 2000 kg papryki węgierskiej Szent-Gyorgyi otrzymywał prawie 500 g czystego kwasu askorbinowego. Także maliny, porzeczki, winogrona oraz rosnący w Peru, Kolumbii, Wenezueli chiromoyo są bogate w kwas askorbinowy. Pewną ilość kwasu askorbinowego (w 100 g ok...

Więcej »
http://www.infekcjeintymne.edu.pl 751# , #placki z cukinii z twarogiem , #karp dzwonka , #ciasto cytrynowe z herbatnikiem , #kapusta włoska surówki , #tanie jedzenie przepis , #majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos ,