drink sour

Ryba po tatarsku

Ryba po tatarsku . Rybę opłukać, ogolić lub oskrobać łuski, sprawić, odciąć płetwy i głowę, umyć. Obrane cebule opłukać, drobno posiekać. Przygotowaną rybę pokrajać w cienkie (ok. 3 cm) dzwonka. Układać w rondlu warstwami cebulę i rybę. Każdą warstwę oprószyć solą i szczyptą cukru. Dodać masło, skropić wodą. Udusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Odstawić, skropić sokiem z cytryny, dodać śmietanę i ewentualnie kapary. Podgrzać. Wyłożyć na półmisek. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Ryby pieczon...

Więcej »

Fladra

Flądra . 2 ryby (ok. 1 kg), 2 duże cebule, 4 twarde pomidory, sól, pieprz, 1/3 szklanki białego wytrawnego wina, cytryna lub płastuga po węgiersku. Flądry umyć, oskrobać łuski, opłukać, oddzielić filety od ości, skropić sokiem z cytryny. Obrane ze skórki pomidory i cebulę pokrajać w plastry. Układać w rondlu warstwami: rybę, cebulę i pomidory, oprószyć solą i pieprzem. Dolać pół szklanki wody i dusić pod przykryciem, pod koniec duszenia dodać wino. Wyłożyć na półmisek, udekorować listkami sałaty. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i zieloną sałatą. Halibut z grzyba...

Więcej »

Dorsz z pomidorami

Dorsz z pomidorami . Filety z dorsza rozmrozić (najlepiej w dolnej części lodówki), dokładnie umyć w zimnej wodzie, osączyć i podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, pozostawić na ok. 1 godz. Oprószyć mąką, usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu, posolić. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w plastry. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokrajać w grube plastry. Na pozostałym od smażenia tłuszczu podsmażyć pomidory i cebulę. Po chwili dolać kilka łyżek zimnej wody, przykryć i dusić na małym ogniu. Gdy cebula zmięknie, przetrzeć przez sito. W ro...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Po zwolnieniu zamków laczacych plaszcz zewnetrzny z pierscieniami formy sa podciagane ku górze, co powoduje rozformowanie elementów

Według podanych niżej przepisów można przyrządzać zarówno ryby słodkowodne, jak i morskie. 1 kg ryby, 20 dag pieczarek, kalafior, 30 dag fasolki szparagowej, łyżka masła, 2 łyżki oliwy, cytryna, żółtko, pół pęczka naci pietruszki, sól, pieprz 1 kg ryby, 4 duże cebule, 3 strąki czerwonej papryki, łyżka masła, sól, pieprz, sproszkowana papryka, 1 kg ryby, 10 dag masła, 2 łyżki mąki, 10 dag cebuli, 15 dag pieczarek, 10 dag śmietanki, pół szklanki białego wina, pół pęczka naci pietruszki, sól, pieprz Fricassee z ryby Rybę opłukać, oskrobać lub ogolić, sprawić, odciąć głowę i...

Więcej »
http://www.avamed.com.pl 751#karp dzwonka , #ciasto cytrynowe z herbatnikiem , #kapusta włoska surówki , #tanie jedzenie przepis , #majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos , #przepisy na polędwiczki z indyka ,