naleśniki z serem kwestia smaku

Napój z soku z kiszonej kapusty i nektaru z jablek

Napój z soku z kiszonej kapusty i nektaru z jabłek . 2 szklanki soku z kiszonej kapusty, 2 szklanki nektaru z jabłek, zielona pietruszka, sól, cukier do smaku Nektar jabłkowy wymieszać z sokiem z kiszonej kapusty, dodać 2 łyżki umytej i drobno posiekanej pietruszki, doprawić do smaku solą i cukrem. Napój z młodej kalarepy i czerwonych porzeczek 50 dkg młodej kalarepy, 35 dkg czerwo...

Więcej »

Karmazyn lub dorsz w pikantnym sosie

Karmazyn lub dorsz w pikantnym sosie . Filety rozmrozić, starannie umyć w zimnej wodzie, obłożyć pokrajaną w plastry cebulą i pozostawić na godzinę. Podzielić na porcje skropić sokiem z cytryny i pozostawić na kilka minut, a następnie oprószyć mąką i zrumienić szybko na rozgrzanym tłuszczu. Paprykę umyć, sparzyć, ściągnąć skórkę, oczyścić z gniazd nasiennych i pokra...

Więcej »

Kwas karmelowy

Kwas karmelowy . 1,2 kg cukru, kwasek cytrynowy do smaku, 2-3 dkg drożdży, olejek pomarańczowy lub ananasowy, 10 l wody Na patelni upalić 0,5 kg cukru. Gdy cukier zamieni się na jasnobrązowy karmel, dolać wrzącej wody. Rozpuszczony karmel wlać do gotowanej i osłodzonej wody, dodać kwasek do smaku. Ochłodzony płyn połączyć z drożdżami roztartymi z cukrem i olejkiem aromatycznym....

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

splukiwanie (usuwanie) pewnych produktów lub odpadków

Halibut z ryżem . Filety opłukać, skropić octem lub sokiem z cytryny, pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 1 godz. Podzielić na porcje, otoczyć w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Szybko zrumienić na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, przykryć i odstawić. Ryż opłukać, zalać dużą ilością zimnej wody, dodać pół łyżki masła, osolić i gotować na silnym ogniu...

Więcej »
http://www.wpstom.pl 751#karp dzwonka , #ciasto cytrynowe z herbatnikiem , #kapusta włoska surówki , #tanie jedzenie przepis , #majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos , #przepisy na polędwiczki z indyka ,