naleśniki z serem kwestia smaku

Stołowanie się w barach, restauracjach i przydrożnych karczmach

Wiele osób stołuje się w barach mlecznych, restauracjach czy przydrożnych karczmach. Powody, dla których to robią są różne. Jedni nie mają większego wyboru, gdyż pracują w trasie i jedyne miejsce żeby zjeść jakiś ciepły posiłek, to właśnie przydrożne karczmy czy bary. Inni zaś ze względu na wygodę, nie muszą myśleć nad obiadem, przygotowywać go i później zmywać naczynia czy sprzątać stół. Stołując się w restauracji mamy ten komfort, że wszystko zostanie nam podane pod nos, niczym się nie musimy przejmowa...

Więcej »

Kasza gryczana prażona, wypiekana na sypko

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy gryczanej palonej
  • 5 dag smalcu
  • 1/4 szklanki wody
  • sól
Przygotowanie: kaszę, po dokładnym przebraniu z ewentualnych zanieczyszczeń, wsyp do garnka, na silnie rozgrzany smalec. Praż, mieszając, tak długo, aż ziarnka nasycą się tłuszczem i lekko się zrumienią. Następnie kaszę zalej  wrzątkiem, posól do smaku, garnek postaw na małym ogniu. Gdy kasza wchłonie wodę, przykryty garnek wstaw do średnio nagrzanego piekarnika na 45 mi...

Więcej »

Organizujemy wesele. Skąd catering?

Właśnie nadchodzi ten szczególny dla Was dzień. Dzień Waszego ślubu. Ale ślub to nie wszystko. Potem nadchodzi także równie istotna część ceremonii zaślubin a mianowicie wesele razem z zaproszonymi gośćmi. Wiadome jest, że nie podołamy sami z przygotowaniem potraw dla wszystkich. Powinniśmy wynająć firmę cateringową. Jak jednak wyłowić tę właściwą spośród mnóstwa ogłaszających się w internecie i w gazetach? Od razu uprzedzam: wybór będzie trudny. Niestety, a może stety, firm cateringowych jest mn...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Ryzyko zapalenia wgłębnego po szczepieniu przeciw rotawirusom u niemowląt w USA AD 3

Sandacz pieczony . 1 kg ryby, 5 dag masła, pół łyżki mąki, szklanka białego wytrawnego wina, 3/4 szklanki śmietany, cytryna, sól. Rybę umyć, oczyścić z łusek, usunąć wnętrzności. Odciąć głowę, płetwy i ogon. Opłukać, lekko osuszyć w czystej ściereczce i natrzeć solą. Po kilku minutach ułożyć na brytfannie lub w naczyniu ze szkła ognioodpornego, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i piec przez 30-40 min., skrapiając stopionym masłem i sosem z wina, śmietany oraz soku z cytryny. Gdy ryba zmięk...

Więcej »
http://www.wpstom.pl 751#karp dzwonka , #ciasto cytrynowe z herbatnikiem , #kapusta włoska surówki , #tanie jedzenie przepis , #majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos , #przepisy na polędwiczki z indyka ,