kwestia smaku fit

Comber sarni po litewsku

Składniki:

  • comber sarni
  • sól, pieprz mielony, jagody jałowca
  • cienkie płatki słoniny
  • masło
  • cukier puder
  • 1 i 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • mąka
  • 2 cytryny
Przygotowanie: dobrze skruszały, oczyszczony z błon, nie marynowany comber sarni osól, lekko oprósz pieprzem i natrzy 5 utłuczonymi na miazgę jagodami jałowca. Odłóż w chłodne miejsce na godzinę lub więcej. Bezpośrednio przed pieczeniem owiń comber płatkami słoniny. Comber ułóż w brytfance, polej roztopionym masłem (6 dkg) i piecz w średnio nagrzany...

Więcej »

Napój z soku pomidorowego

Napój z soku pomidorowego . 1 puszka soku pomidorowego, 2 szklanki wody, 1 łyżka oliwy, zielony koper, sól i cukier do smaku Wodę zagotować i ostudzić. Do miksera wlać sok pomidorowy, wodę i oliwę oraz dodać 1 łyżkę drobno siekanego zielonego kopru. Doprawić do smaku solą i odrobiną cukru, wymieszać. Przed podaniem oziębić. Podawać w szklaneczkach. Napój z warzyw mieszanych I 1 kg marchwi, 25 dkg selerów, 10 dkg cebuli, 15 dkg kwaśnych jabłek, sól i cukier do smaku, 1 szklanka gotowanej wody Wszystkie warzywa dokładnie umyć, oczyścić i opłukać. Wycisnąć sok w maszynce. Dodać wodę, wymiesza...

Więcej »

Napoje dla sportowców

Napoje dla sportowców . Każdy wysiłek fizyczny, zwłaszcza długotrwały, przyczynia się do odwodnienia organizmu, który traci znaczne ilości wody podczas pocenia się. Odwodnienie to jest najbardziej odczuwalne podczas długotrwałego i intensywnego wysiłku, przy czym pewne znaczenie ma również temperatura i wilgotność otoczenia.(W upalne dni traci się znacznie więcej wody niż w dni chłodne). Pocenie się zależy również od indywidualnych właściwości ustrojowych (stan układu nerwowego, gruczołów wewnętrznego wydzielania itp.) . Sportowcy będący w dobrej kondycji fizycznej pocą się znacznie mniej niż ci, kt...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Jezeli faza ciagla jest ciecz, a rozproszona cialo stale (np. proszek), to uklad taki nazywa sie zawiesina lub suspensja.

Składniki:

  • 1/2 kg świeżych grzybów prawdziwych (lub różnych mieszanych grzybów jadalnych)
  • masło
  • 1 cebula
  • 1 i 1/4 1 wywaru z jarzyn lub lekki rosół
  • mąka
  • 1/8 l kwaśniej śmietany
  • sok z cytryny
Przygotowanie: oczyszczone i umyte w zimnej wodzie grzyby pokrój na cieniutkie plasterki, korzonki drobno posiekaj. Na patelni rozpuść czubatą łyżkę masła, dodaj grzyby i drobno posiekaną cebulę. Smaż na niezbyt silnym ogniu, aż cebula i grzyby zrumienią się. Uduszone grzyby zalej wywarem z jarzyn, zagotowuj i albo dopraw zasma...

Więcej »
http://www.eimplantyzebow.com.pl 751#karp dzwonka , #ciasto cytrynowe z herbatnikiem , #kapusta włoska surówki , #tanie jedzenie przepis , #majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos , #przepisy na polędwiczki z indyka ,