śledzie pod pierzynką kwestia smaku

Sum pieczony

Sum pieczony . Suma umyć, szorując szczotką ryżową maczaną w soli, sprawić, odciąć głowę i płetwy, umyć dokładnie. Zdjąć skórę (sumy podobnie jak węgorze mają bardzo twardą skórę, nienadającą się do jedzenia). Przygotowaną rybę natrzeć solą wymieszaną sokiem z cytryny, posmarować masłem, ułożyć na brytfannie i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zrumienić, a następnie piec dalej, podlewając od czasu do czasu śmietaną. Gotową rybę wyjąć z piekarnika, ułożyć na desce, pokrajać w plastry, ułożyć na półmis...

Więcej »

Kaszka krakowska z rodzynkami "po królewsku"

Składniki:

  • 1/4 l kaszki krakowskiej
  • 5 jajek
  • 2 l mleka
  • masło
  • 1/2 l wanilii
  • 4 żółtka
  • cukier
  • 1 cytryna
  • 15 dag rodzynek
  • cukier puder
  • konfitura z wiśni
Przygotowanie: kaszkę krakowską zatrzyj jajkiem i dobrze wysuszoną zalej wrzącym mlekiem z dodatkiem 6 dkg masła i rozciętą wzdłuż wanilią. Przez chwilę kaszkę gotuj na małym ogniu, nie mieszając. Gdy zacznie gęstnieć, wypiekaj ją w przykrytym garnku, przez...

Więcej »

Dziecko w restauracji? Tak teraz to możliwe!

Od pewnego czasu, właściciele restauracji czy kawiarni wychodzą naprzeciw potrzebom rodzin posiadających dzieci, wprowadzając liczne udogodnienia. Jeszcze nie tak dawno wyjście z dzieckiem do restauracji przyprawiało nas o białą gorączkę, bo przecież żadna pociecha nie usiedzi grzecznie przy stole. Male dzieci bardzo szybko się nudzą, a w dodatku w restauracjach nie było specjalnych dań dla maluchów. Teraz wszystko ulega zmianie. W większości lokale wyposażone są już w specjalne krzesełko dla najmłodszych, dysponują również kartą dań dla...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Pomiedzy kolpak a wierzch brusa

Paprykarz z ryby . Rybę umyć, oskrobać lub ogolić z łusek, rozciąć wzdłuż, usunąć wnętrzności. Odciąć głowę, płetwy i ogon, umyć. Oddzielić filety od ości, pokrajać je w paseczki, lekko posolić i oprószyć sproszkowaną papryką. Obraną cebulę pokrajać w plastry. Paprykę sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokrajać w słomkę. Rybę, cebulę i paprykę włożyć do płaskiego rondla, wlać szklankę wody, dołożyć masło i dusić potrawę na małym ogniu pod przykryciem. Gdy ryba i warzywa b...

Więcej »
http://www.estomatologwarszawa.com.pl 751#placki z cukinii z twarogiem , #karp dzwonka , #ciasto cytrynowe z herbatnikiem , #kapusta włoska surówki , #tanie jedzenie przepis , #majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos ,