likier kokosowy przepisy

Według Szklarskiego rosnący u nas na Mazurach i Pomorzu rokitnik (Hippophae rhamnoides) zawiera w swych owocach bardzo dużo witaminy C

Według Szklarskiego rosnący u nas na Mazurach i Pomorzu rokitnik (Hippophae rhamnoides) zawiera w swych owocach bardzo dużo witaminy C (5-11 gramów na kg). Z 1 kg otrzymuje się 3/4 l soku zawierającego 3 g witaminy C. W klinice witaminę C stosowano w naj rozmaitszych schorzeniach poza gnilcem, w chorobach krwi, jak niedokrwistość nadbarwliwą, w białaczkach, skazach krwiotocznych, opóźnionym gojeniu się ran i złamań, w chorobie Addiscna, we wrzodzie żołądka, w sprawach uczuleniowych, zapaleniu płuc, wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego, w zapaleniu wsierdzia, a także w gruźlicy, chorobie reumatycz...

Więcej »

Otwieramy swoją własną restaurację.

Właśnie zaplanowałeś otwarcie własnej restauracji? Masz już gotowy lokal a może poszukujesz odpowiedniego? A co z personelem? Zamierzasz dopiero szukać odpowiednich kucharzy i kelnerów czy masz już upatrzonych prawdziwych fachowców? A co z nazwą? Nie może być przypadkowa... Skupisz się na jednej konkretnej kuchni czy może potrawy serwowane w Twojej restauracji będą uniwersalne? Wbrew pozorom nie jest to takie proste. Otwarcie restauracji niesie za sobą mnóstwo kosztów, masę odpowiedzialnych decyzji oraz konkretne badanie rynku. Sprawa pierwsza: lokal. Bardzo ważne jest jego lokalizacja. Czy ...

Więcej »

Napój z kiszonych ogórków i jablek

Napój z kiszonych ogórków i jabłek . 50 dkg kiszonych ogórków, 1 kg jabłek, 1 szklanka leśnego owocu lub soku z porzeczek, cukier i sól do smaku Kiszone ogórki obrać, utrzeć na tarce i odcisnąć sok przez gazę. Jabłka umyć, obrać cienko, zetrzeć na tarce o drobnych otworach i odcisnąć sok przez gazę (lub w maszynce). Wymieszać sok z ogórków, jabłek i leśny owoc, doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać w szklaneczkach. Napój z soku kiszonej kapusty, soku pomidorowego i nektaru owocowego 1 szklanka soku z kiszonej kapusty, 1,5 szklanki soku pomidorowego, 1,5 szklanki nektaru owocoweg...

Więcej »

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Pioglitazon po udarze niedokrwiennym lub przejściowym ataku niedokrwiennym ad 5

Lin ił la Metternich. Lina umyć, zanurzyć na chwilę we wrzącej wodzie i ostrym nożem oczyścić z łusek. Rozciąć wzdłuż, usunąć wnętrzności, odciąć głowę ogon i płetwy. Umyć dokładnie, podzielić na dzwonka. Każdą porcję otoczyć w mące i szybko zrumienić na rozgrzanym tłuszczu posolić. Z masła i pozostałej mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić dwiema łyżkami zimnej wody, wymieszać. Po zagotowaniu dolać śmietanę, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i sproszkowaną papryką do smaku. Gotować jeszcze przez kilka minut na małym ogniu. Usmażonego lina prze...

Więcej »
http://www.reologiawbudownictwie.info.pl 751#placki z cukinii z twarogiem , #karp dzwonka , #ciasto cytrynowe z herbatnikiem , #kapusta włoska surówki , #tanie jedzenie przepis , #majonez fit , #sałatki do pracy z makaronem , #ciasto z galaretek bez pieczenia , #makaron z serem na patelni , #przepisy na dobry bigos ,