Krupnik polski

Krupnik to zupa smaczna i bardzo pożywna. Składniki:

  • 1/2 kg wołowiny
  • 1/2 kg porąbanych na małe kawałki kości wołowych
  • 2 l wody
  • włoszczyzna bez kapusty (marchew, pietruszka, por, seler oraz i cebula)
  • 4 małe suszone grzyby
  • sól
  • 15 dag kaszy jęczmiennej perłowej
  • masło
  • ziemniaki
  • natka pietruszki
Przygotowanie: wołowinę oraz kości zalej 2 wodą i zagotuj. Gotuj na małym ogniu przez godzinę. Następnie dod...

Szczupak z winem i pieczarkami

Szczupak z winem i pieczarkami . Szczupaka umyć, ogolić lub oskrobać łuski, usunąć wnętrzności, odciąć głowę, ogon i płetwy. Umyć ponownie, oddzielić filety od ości, posolić i skropić sokiem z cytryny. Pieczarki dokładnie umyć, oczyścić i pokrajać w paseczki. Wysmarować masłem szeroki płaski rondel, ułożyć na dnie filety szczupaka i posypać pieczarkami. Wlać wino i dusić na małym ogniu. Z pozostałego masła i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić zimną wodą, dolać śmietankę i wlać sos do ro...

Zblizone efekty smakowe mozna otrzymac, korzystajac z domowych piekarników i grilli

Zbliżone efekty smakowe można otrzymać, korzystając z domowych piekarników i grilli. Ryby można piec w całości lub porcjowane w kawałkach. Ryby przeznaczone do pieczenia w całości piecze się na blasze lub brytfannie z tłuszczem lub bez - zależnie od przeznaczenia. W każdym przypadku należy je wstawić do silnie nagrzanego piekarnika (ok. 250°C), aby nastąpiło szybkie ścięcie się zewnętrznej warstwy białka, co nie pozwoli na wyciekanie soków. Po przyrumienieniu się powierzchni ryby można nieco obniżyć temperatur...

Zobacz też:

ryba po grecku przepis tradycyjny potrawy z ryb morskich ryba po grecku przepis ewy wachowicz ryba z rodziny dorszowatych ryba w cieście piwnym ryba w zalewie octowej ryba po grecku magdy gessler ryba w cieście naleśnikowym ryba po grecku kcal ryba po japońsku ryba w papilotach ryba z ikrą kołobrzeg ryba z kolcami ryba o zapachu ogórka ryba o spłaszczonym ciele ryba o zielonych ościach ryba z rodziny karpiowatych ryba z parowaru ryba po cygańsku ryba po grecku fit ryba na tarlisku

Witamina Bl rozklada sie pod wplywem ciepla w roztworach obojetnych i zasadowych

Zrazy zawijane z ryb (sandacz, szczupak lub karp) . Rybę opłukać, potem oskrobać lub ogolić łuski, sprawić, odciąć głowę i płetwy, umyć. Skrajać filety, podzielić na porcje, obłożyć plastrami pokrajanej jednej cebuli, pozostawić na ok. 30 min. Pozostałe 2 cebule obrać, opłukać, drobno posiekać i udusić na oliwie, gdy zmiękną, dodać tartą bułkę i żółtko, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem smarować porcje ryby, zwijać w ruloniki i obwiązywać nitką zrazy ułożyć w ni...

Najnowsze zdjęcia w galerii restoria:

234#ryba w cieście piwnym , #ryba w zalewie octowej , #ryba po grecku magdy gessler , #ryba w cieście naleśnikowym , #ryba po grecku kcal , #ryba po japońsku , #ryba w papilotach , #ryba z ikrą kołobrzeg , #ryba z kolcami , #ryba o zapachu ogórka ,