Makrela w smietanie

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 08-02-2018

Makrela w śmietanie . Makrele umyć, oskrobać i opłukać. Ułożyć jedną obok drugiej na brytfannie, oprószyć pieprzem. Obraną cebulę drobno pokrajać w kostkę i podrumienić lekko na tłuszczu. Przygotowaną rybę obłożyć cebulą i obrumienić w piekarniku, oprószyć solą, polać śmietaną. Podawać rybę posypaną posiekaną nacią pietruszki, z ziemniakami z wody i z surówkami. Makrela z pieczarkami Oczyszczone i umyte makrele podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny. Umytą i oczyszczoną marchew i pietruszkę opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Pieczarki dokładnie umyć, oczyścić, opłukać i pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, pokrajać w kostkę. W rondlu rozgrzać połowę oleju, wrzucić przygotowane warzywa i cebulę. Smażyć powoli na małym ogniu, a gdy zmiękną, dolać 4 łyżki wody i włożyć rybę. Dodać sól, pieprz, utłuczone goździki, wlać wino i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Na pozostałym oleju usmażyć pieczarki, osolić do smaku. Gotową rybę razem z jarzynami wyłożyć na półmisek i obłożyć usmażonymi pieczarkami. Posypać posiekaną nacią pietruszki. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i surówkami lub sałatkami z warzyw. [więcej w: Kuchnia Polska, kuchnie na wymiar bydgoszcz, wyposażenie stajni ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Kuchnia Polska kuchnie na wymiar bydgoszcz wyposażenie stajni