Lin il la Metternich

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 12-06-2018

Lin ił la Metternich. Lina umyć, zanurzyć na chwilę we wrzącej wodzie i ostrym nożem oczyścić z łusek. Rozciąć wzdłuż, usunąć wnętrzności, odciąć głowę ogon i płetwy. Umyć dokładnie, podzielić na dzwonka. Każdą porcję otoczyć w mące i szybko zrumienić na rozgrzanym tłuszczu posolić. Z masła i pozostałej mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić dwiema łyżkami zimnej wody, wymieszać. Po zagotowaniu dolać śmietanę, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i sproszkowaną papryką do smaku. Gotować jeszcze przez kilka minut na małym ogniu. Usmażonego lina przełożyć do szerokiego płaskiego rondla, zalać sosem i dusić pod przykryciem przez 5 min. Wyłożyć na salaterkę, posypać posiekanym koprem. Podawać z ziemniakami lub z ryżem ugotowanym na sypko oraz z zieloną sałatą. 1 kg ryby, 1,5 łyżki masła, 10 dag pieczarek, 2/3 szklanki śmietany, łyżka mąki, żółtko, ćwierć szklanki białego wytrawnego wina, sól, pi eprz, cytryna, pół pęczka naci pietruszki ,1 kg ryby, 1,5 cytryny, 3 łyżki oliwy, 3-4 sardele, łyżka masła, gałka muszkatołowa, sól, pieprz 1 kg ryby, 1/4 szklanki białego wytrawnego wina, 3 łyżki masła, 1,5 łyżki mąki, ćwierć szklanki śmietanki, 10 dag pieczarek, żółtko, sól, cytryna, cukier. [przypisy: szlifowanie za pomocą szlifierki elektrycznej, sklep internetowy z akcesoriami pneumatycznymi warszawa, usługi reklamowe dla nowych firm szczecin ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: sklep internetowy z akcesoriami pneumatycznymi warszawa szlifowanie za pomocą szlifierki elektrycznej usługi reklamowe dla nowych firm szczecin