Kasza gryczana prażona, wypiekana na sypko

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 22-06-2018

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy gryczanej palonej
  • 5 dag smalcu
  • 1/4 szklanki wody
  • sól

Przygotowanie: kaszę, po dokładnym przebraniu z ewentualnych zanieczyszczeń, wsyp do garnka, na silnie rozgrzany smalec. Praż, mieszając, tak długo, aż ziarnka nasycą się tłuszczem i lekko się zrumienią. Następnie kaszę zalej  wrzątkiem, posól do smaku, garnek postaw na małym ogniu. Gdy kasza wchłonie wodę, przykryty garnek wstaw do średnio nagrzanego piekarnika na 45 minut. Kasza w ten sposób przyrządzona będzie idealnie sypka.

*** Zamiast wody można użyć wywaru z suszonych grzybów. [patrz też: szyny prądowe, szlifowanie za pomocą szlifierki elektrycznej, Wypożyczalnia busa 9 osobowego warszawa  ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: szlifowanie za pomocą szlifierki elektrycznej szyny prądowe Wypożyczalnia busa 9 osobowego warszawa