Karmazyn lub dorsz w pikantnym sosie

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 08-09-2018

Karmazyn lub dorsz w pikantnym sosie . Filety rozmrozić, starannie umyć w zimnej wodzie, obłożyć pokrajaną w plastry cebulą i pozostawić na godzinę. Podzielić na porcje skropić sokiem z cytryny i pozostawić na kilka minut, a następnie oprószyć mąką i zrumienić szybko na rozgrzanym tłuszczu. Paprykę umyć, sparzyć, ściągnąć skórkę, oczyścić z gniazd nasiennych i pokrajać w słomkę. Ogórek obrać i pokrajać w słomkę. Cebulę i czosnek obrać, opłukać i drobno posiekać. Do rondla wlać 2 łyżki tłuszczu, wrzucić przygotowaną cebulę, paprykę i ogórek, dolać kilka łyżek wody, przyprawy smakowe i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Po 15 min. włożyć usmażoną rybę i jeszcze trochę poddusić. Przed podaniem doprawić sokiem z cytryny i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Obłożyć na półmisku ryżem ugotowanym na sypko i zieloną sałatą lub sałatką z pomidorów. Na zimno podaje się: udekorowaną plasterkiem cytryny i li stkiem sałaty. 1 kg ryby, 20 dag cebuli, 5 dag tłuszczu, 3/4 szklanki śmietany, sól, pieprz, pół pęczka naci pietruszki 1 kg ryb (mrożonych lub chłodzonych), 2 marchwie, pietruszka, 2 cebule, 20 dag pieczarek, ćwierć szklanki oleju, sól, pieprz mielony, 1-2 goździki, 2 łyżki białego wina, pół pęczka naci pietruszki, cytryna [podobne: ryba o zapachu ogórka, ryba po grecku przepis tradycyjny, ryba o zielonych ościach ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ryba o zapachu ogórka ryba o zielonych ościach ryba po grecku przepis tradycyjny