Jesienny napój warzywny

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 16-02-2018

Jesienny napój warzywny . 50 dkg marchwi, 25 dkg pietruszki, 30 dkg selerów, 2 szklanki kwasu buraczanego, sól, cukier do smaku, zielona pietruszka Marchew, pietruszkę i selery dokładnie umyć, oczyścić, opłukać i odcisnąć (kolejno) sok w maszynce. Sok z warzyw połączyć z kwasem buraczanym, wymieszać i doprawić do smaku solą i cukrem. Dodać drobno siekaną zieloną pietruszkę. Napój z soku pomidorowego i świeżych ogórków 3 szklanki soku pomidorowego, 20 dkg świeżych ogórków, 2 żółtka, 2 łyżeczki drobno siekanego kopru, sól i cukier do smaku. Ogórki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Sok pomidorowy roztrzepać z żółtkami i siekanym zielonym koprem, doprawić do smaku solą i cukrem. Napój nalać do szklanek, oziębić, a przed podaniem wymieszać z utartymi ogórkami. Napoje owocowo-warzywne Napój z kwasu buraczanego i jabłek 2 szklanki kwasu buraczanego, 75 dkg jabłek, 1 szklanka wody, cukier do smaku Jabłka umyć, zetrze na tarce o średnich otworach razem ze skórką oraz zalać wrzącą wodą. Gdy ostygną, odcisnąć sok z jabłek i wymieszać z kwasem buraczanym. Doprawić do smaku cukrem. Podawać dobrze ochłodzony lub wkładać do każdej szklanki po kawałku lodu konsumpcyjnego. [podobne: , , ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: