Flaczki z ryb (leszcz, karas, plocie)

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 07-08-2018

Flaczki z ryb (leszcz, karaś, płocie) . 75 dag ryby, 2 duże cebule, marchew, 2 pietruszki, mały seler, sól, pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa, imbir, 10 dag pieczarek, pół szklanki śmietany, łyżka mąki, 2 łyżki masła przyprawa do zup, pół pęczka naci pietruszki. Ryby umyć, oskrobać łuski, przekrajać wzdłuż, usunąć wnętrzności, odciąć płetwy, ogony i głowy, dokładnie umyć. Oddzielić filety od ości i pokrajać w paseczki. Stopić łyżkę masła, wrzucić pokrajaną rybę i lekko zrumienić. Marchew, pietruszkę i seler umyć, oczyścić, pokrajać w słomkę. Pieczarki dokładnie umyć, oczyścić, opłukać i także pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać i pokrajać w kostkę. Stopić resztę masła, wrzucić przygotowane warzywa, pieczarki i cebulę, chwilę podsmażyć. Dolać kilka łyżek zimnej wody, postawić na małym ogniu i dusić pod przykryciem. Gdy zmiękną, dodać rybę, przyprawy i śmietanę wymieszaną z mąką. Dusi nadal na małym ogniu pod przykryciem. Przed podaniem posypać drobno posiekaną nacią pietruszki. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i surówkami lub jarzynami gotowanymi. 1 kg ryby, czerstwa bułka (kajzerka), pół szklanki mleka, jajo, 4 łyżki tartej bułki, tłuszcz do smażenia, Sos: 40 dag grzybów, 2 łyżki masła, sól, 1/3 szklanki śmietany, pół pęczka naci pietruszki, pieprz 1 kg ryby, 3 cebule, kilka łyżek oliwy, łyżka masła, 2 łyżki tartej bułki, pieprz, żółtko, sól. [podobne: przesycanie aluminium, cyklofosfamid, budezonid ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: budezonid cyklofosfamid przesycanie aluminium