Dorsz z pomidorami

0

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 09-02-2018

Dorsz z pomidorami . Filety z dorsza rozmrozić (najlepiej w dolnej części lodówki), dokładnie umyć w zimnej wodzie, osączyć i podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, pozostawić na ok. 1 godz. Oprószyć mąką, usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu, posolić. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w plastry. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokrajać w grube plastry. Na pozostałym od smażenia tłuszczu podsmażyć pomidory i cebulę. Po chwili dolać kilka łyżek zimnej wody, przykryć i dusić na małym ogniu. Gdy cebula zmięknie, przetrzeć przez sito. W rondlu ułożyć usmażoną rybę, zalać przecierem z pomidorów i cebuli, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, dolać ok. 2 łyżki wody i dusić jeszcze kilka minut pod przykryciem. Gotową rybę wyłożyć na półmisek, udekorować zielonymi listkami pietruszki. Podawać z kluskami lub ziemniakami i z surówkami. [patrz też: restauracja olsztyn, montaż smt, wyposażenie stajni ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: montaż smt restauracja olsztyn wyposażenie stajni